Meghosszabbított határidő: még lehet jelentkezni Az év fiatal divattervezője pályázatra

2016. szeptember 13.
Idén az élénk színeké a főszerep a Marie Claire és a Perwoll közös, Az év fiatal divattervezője pályázatán, amelyre a meghosszabbított határidőnek köszönhetően szeptember 23-ig még lehet jelentkezni saját tervezésű ruhakölteményekkel. Az idei év mottója: „Mutasd meg 3D-ben! Ne tűnj el, ragyogj! Életre kelnek az élénk színek a Perwoll világában!"

Az év fiatal divattervezője pályázaton idén a mozgalmas, vadító színek kerülnek középpontba, természetesen a Marie Claire-nő finomságával fűszerezve. A beküldött pályaműveket háromtagú zsűri értékeli: László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője, Balázs Orsolya, a Perwoll márkamenedzsere és Bódis Boglárka, az Elysian tervezője.

„Rendkívül megtisztelő volt számomra, hogy felkértek egy ilyen színvonalas esemény zsűrizésére, annál is inkább, mert személyes kötődésem is van, ugyanis anno én is egy hasonló pályázatot nyertem meg – mondja mosolyogva Bódis Boglárka, az Elysian tervezője, aki a novemberi divateseményen saját kollekciójával is bemutatkozik majd. – 2011-ben először egy hazai versenyen választotta ki az én kollekciómat a zsűri, majd a berlini döntőben is sikerült meggyőznöm a bizottságot, ami ennyi év távlatából nézve is óriási boldogsággal tölt el. Ennek köszönhetően indult el a karrierem, úgy gondolom, hogy egy ilyen pályázat különleges lehetőség, mindenki életében nagyszerű ugródeszka lehet. Számomra egy ruhánál nagyon fontos az inspiráció, szeretem tudni, hogy mi ihlette meg a tervezőt. Emellett hangsúlyos szempont a kivitelezés, az anyaghasználat, a tapintás. Kívülről és belülről is szemügyre fogom venni a pályaműveket. Természetesen a kreativitást is díjazom.” Idén is nagy a tét, ugyanis a szakmai díj és a Perwoll-különdíj győztese is 150 ezer forinttal gazdagodik majd.

László Krisztina, a magazin főszerkesztője is izgatottan várja a zsűrizést. „Nagyon örülünk, hogy Az év fiatal divattervezője pályázat hagyománnyá nőtte ki magát a Marie Claire Fashion Days divathétvége során – mondja büszkén. – Idén ötödik alkalommal írtuk ki a pályázatot, és reméljük, a fiatal tervezők körében ismét nagy sikert arat, és a korábbi évekhez hasonlóan sokan jelentkeznek. Minden évben jó érzéssel tölt el, amikor ígéretes hazai dizájnerek ruhái vonulnak fel a kifutón, nagyon fontos számunkra, hogy mi adhatjuk meg nekik az első lehetőséget a bemutatkozásra. Drukkolunk, hogy ne adják fel az álmaikat, és néhány év múlva már meghívott tervezőként mutassák be kollekciójukat a Marie Claire Fashion Daysen.”

További információért, a pályázat részleteiért kattints IDE!

Fotó: Erdőháti Áron