#MannequinChallenge a Marie Claire Fashion Daysen

2016. november 13.
A 2010-es planking és a két évvel ezelőtti ice bucket challenge után itt az új őrület, a mannequin challenge. Az első hazai próbababa-videó a 8. Marie Claire Fashion Days nyitóestjén, a kifutóra lépés előtti pillanatokban született az esemény backstage-ében.

Fotó: Gregus Máté

Az új vírusvideó-kampány ötlete amerikai tinik fejéből pattant ki november elején, azóta megállíthatatlanul terjed az interneten. Még Hillary Clinton, de sportcsapatok is beálltak a sorba és posztoltak olyan videót, ahol a próbababákhoz hasonlóan, teljesen mozdulatlanul állnak, még pislogni vagy levegőt venni sem ajánlott. Annál érdekesebb, minél többféle póz és minél több szereplő jelenik meg a videóban.

„Ha valahol, akkor a Marie Claire Fashion Daysen kellett a világszerte népszerű mannequin challenge mozgalmat hazánkban is életre kelteni. Csodaszép modellekkel, profi szakemberekkel, egy tökéletes backstage-ben, a hazai divatvilág első számú eseményén büszkén kővé dermedtünk, ezzel is hirdetve a divat, a kreativitás fontosságát” – mondta László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.