11 tervező, aki a férfiakra is gondolt – Marie Claire Fashion Days

2016. november 11.
Mi a férfiakra is gondoltunk. A Marie Claire Fashin Daysen számos tervező mutatja be 2017-es tavaszi-nyári, férfiaknak szánt kollekcióját. Szóval hozhatjátok magatokkal a pasikat is!

NUDE by NUBU
Garam Judit és Kovács Adél tervezőpáros tavaszi-nyári kollekciója a fekete-fehér ellentétpárra épül. A letiszult, de részletgazdag darabok kísérői a különböző táskák, amelyek méretben és fazonban is nagyon változatosak.

Mikor látható: november 12. (szombat) 21 óra

Sandor Lakatos Menswear
A márka védjegye a prémium minőségű anyagok használata, valamint az aprólékos kidolgozás, ami a hazai és a nemzetközi divatvilágban is a luxusminőséget képviseli. A kollekció darabjait sajátos dark, minimál hangulatvilág jellemzi.

Mikor látható: november 12. (szombat) 21 óra

Kata Szegedi
A 2017-es tavaszi-nyári kollekció ismét a partikultúra főbb elemeit és a kortárs művészetet hívta inspirációul. A már megszokott sötétebb árnyalatok mellett a tűzpiros, a narancs és a királykék árnyalatok jelennek meg a kollekcióban, amelyet az első ránézésre össze nem illő párosítások, minták keveredése jellemez.

Mikor látható: november 12. (szombat) 21óra

Zigi Brand
A női és férfivonalat is tartalmazó kollekciót erősen szabott, a test vonalát követő fazonok jellemzik, markáns anyaghasználattal, némi lágyan omló selyemmel és sokat sejtető áttetsző muszlinnal kiegészítve. A színhasználat a virágba borult illatos nyári kertek hangulatát idézi, és rafinált színpárokba rendezve jelenik meg az egyes öltözeteken. Az azúros kék almazölddel, a finom bézs élénk okkersárgával, a pink pedig lazactónusokkal alkot játékos duettet. A női kollekció összhatásában szupernőies, mégis kifinomult és elegáns, a férfidarabok frissek, izgalmasak.

Mikor látható: november 12. (szombat) 21 óra

Galla
A 2017-es tavaszi–nyári kollekciót ősi, afrikai motívumok és népviseletek inspirálták. Az évezredes gyökerekkel rendelkező arcfestések, kiegészítők találkoznak a 21. századi modern városi öltözködésével.

Mikor látható: november 12. (szombat) 14:20

Richard Alexander
A fiatal tervező 2014-ben mutatkozott be, legelső kollekciójának fő inspirációja a testiség, amelyet geometrikus formavilág használata tükrözött. Az új tavaszi–nyári kollekció központi eleme az érzelmek, leginkább a vágyak és a vágyakozás, képzelet és kiteljesedés ellentéte és összhangja. A kreációk többsége fényes, flitteres anyagokból készült, a csillogás pedig letisztult formavilággal párosul.

Mikor látható: november 12. (szombat) 14:20

Zsigmond Dora menswear
A kollekció alapinspirációját a posztszovjet generációk (Y és Z) szovjet örökséghez való hozzáállása nyújtotta. Egor Rogalev orosz fotóművész hasonló témájú, Sychronicity című fotósorozata erősen befolyásolta a kollekció színválasztását, amelyet leginkább – akárcsak az anyaghasználatban – a természetközeliség jellemez.

Mikor látható: november 12. (szombat) 16:20

Cukovy
Csukovics Brigitta tervező jövő évi Psyché című férfi- és női kollekciójában a feminin és maszkulin stílusjegyek bátor kombinálása a meghatározó, amelyeknek köszönhetően a kreációk viselői egyszerre mutathatják meg érzékeny, finom, valamint határozott, erős oldalukat.

Mikor látható: november 12. (szombat) 18:30

Mei Kawa
A márka a skandináv minimalizmus, az ázsiai tradíciók és újítás iránti nyitottság egyedülálló ötvözete. A jövő nyári uniszex kollekcióban a rejtett részletek alakítják az öltözékeket, amit a szabászati újításokkal való állandó kísérletezés igénye hajt. A márkára jellemző jól ismert játékosság geometrikus precizitással és művészi tudatossággal párosul.

Mikor látható: november 12. (szombat) 18:30

DORAHEGEDUS
A kollekció legfőbb inspirációját a ’80-as évek rock’n’roll szubkultúrája, azon belül is Patti Smith érzékeny és lázadó személyisége, androgün megjelenése adta. Központi elem a farmer, mint anyaghasználat, amely egyszerre képviselhet high fashion és street art darabokat is.

Mikor látható: november 13. (vasárnap) 14:30

INQ Concept
A márka jövő évi kollekciója a tavasz és a nyár spirituális vonatkozásából indult ki. A húsvét, locsolkodás, Szent Iván éjszakája, babonák vagy a barokk templombelsők hangulatát ültették át a ruhákba, tervezőktől már megszokott száraz, geometrikus nyelven.

Mikor látható: november 13. (vasárnap) 14:30