MCFD: 8 tervező 2017-es tavaszi-nyári kollekciója

2016. november 14.
Két alkalommal mutatkozott be a kifutón 8 tervező tavaszi-nyári kollekciója a Marie Claire Fashion Days hétvégéjén. Mutatjuk a kollekciókat!

 

A galériáért kattints a képre!

Nora Sarman kollekcióját Aphrodité és a szerelem ihlette. Csodás gyöngyözések, finoman áttetsző tüllrétegek fedte selyemkombinék és varázslatos báj – ez jellemzi a kollekció darabjait.

A galériáért kattints a képre!

Bódis Boglárka, az Elysian tervezője erre a szezonra légiesen könnyed, ultranőies outfiteket álmodott meg. Különleges kézi díszítőtechnikák, finom részletek és a törékeny nőiesség emeli ki az Elysian-nő kecsességét, szelídségét és szabadságát.

A galériáért kattints a képre!

Szegedi Kata kortárs, a feminin-maszkulin jegyeket összemosó fekete ruháját viselte, amely egyszerre idézte a partikultúrát és a kortárs művészetet. A megszokott sötétebb árnyalatok mellett megjelent a kifutón a narancs, a tűzpiros, a királykék is, az outfiteket a látszólag össze nem illő párosítások, minták keveredése jellemezte.

A galériáért kattints a képre!

A Zigi tourját idén az abszolút merészség jellemezte. A női és férfivonalat is tartalmazó kollekciót erősen szabott, a test vonalát követő fazonok jellemzik, markáns anyaghasználattal, némi lágyan omló selyemmel és sokat sejtető áttetsző muszlinnal kiegészítve. A színhasználat a virágba borult illatos nyári kertek hangulatát idézi, és rafinált színpárokba rendezve jelenik meg az egyes öltözeteken.

A galériáért kattints a képre!

Tomcsányi Dóri ezúttal színes kollekciót álmodott, amelyet a szocialista időszak május elsejei felvonulásai ihlettek. Kőmosott farmerek, printelt ruhát, hímzett felvarrók jelentek meg a kifutón, de a kollekció központi eleme mégis a pasztellárnyalatú ballonkabátok voltak.

A galériáért kattints a képre!

NUDE by NUBU kortárs összeállításában az utcai divatot hozta közel. A márka kollekciói letisztult fekete-fehér darabokat kínálnak, amelyekre jellemző az egyszerű szabásvonal, a jó minőségű anyagok használata, a funkcionalitást és a harmóniát helyezve a középpontba.

A galériáért kattints a képre!

A THE FOUR tavaszi-nyári kollekcióját abszolút a rojtok határozták meg, amely ugyanúgy utalt az indiánok kultúrájára, mint a ’20-as évek dzsessztáncosok ruháinak gondolatiságára is.

A galériáért kattints a képre!

Sandor Lakatos kollekciója formabontó és progresszív volt, a tervező a klasszikus és forradalmi stílusjegyeket ötvözte.

Fotó: Nagy Attila