Villáminterjú Kim Gavinnel, aki az Olimpia után az Intimissimit választotta

2017. január 02.
Kim Gavint, a show rendezőjét világszerte Nagy-Britannia legnagyobb tehetségei között tartják számon. A BAFTAS és a Brit Awards elnyerése után mit neki egy Take That show, vagy a 2012-es Londoni Olimpia es Paralimpia nyitó-és záróünnepségei, amiknek kreatív igazgatója volt. Az Intimissimi on Ice show előtt kaptuk el pár percre az üres, ám annál hangosabb nézőtéren, hisz épp zenekari próbát tartottak. A röpke szüneteket kihasználva kérdezgettem, hogyan épül fel a munkája egy ilyen show esetén.

Izgatott a show előtt?

Izgatott vagyok, de nyugodt is. Nagyon jól sikerült a próba, hála az égnek jó idő volt. Sajnos a ruhás próba alatt majd megfagytunk. 3 napja vagyunk itt, szigorú az időbeosztás.

Úgy tudom, eredetileg balett táncos? Mennyi köze van a baletthez a korcsolyának?

Nagyon hasonló a feladat, ugyanolyan arabeszkek vannak, hasonlóan finom és nemes mozdulatokból áll össze – gondoljunk csak a siklásra a jégen. A legtöbb embernek nincs köze a baletthez, korcsolyázni viszont sokan tudnak és szeretnek – talán ettől lesz annyira sikeres ez a show.

Tud korcsolyázni?
(nevetve) Kiskoromban koriztam, de igazából mondjuk úgy, hogy nem tudok. Csodálom azt, amit csinálnak, hihetetlen, mikre képesek. Valahol ez egy olyan világ, ami távol is áll tőlem.

Ahhoz, hogy rendezni tudjon egy ilyen show-t, nem kell tudnia korcsolyázni?
Igazából nem. Nathan Clarke-al, a show koreográfusával évek óta én is együtt dolgozom, maximálisan együtt tudunk működni.

Minden próba a jégen zajlik?

Igen, csak ott tudunk próbálni, nem lehet imitálni a mozdulatokat a szárazföldön. Gyakorlatilag egy nap végére nekem jégcsapok nőnek a cipőmben.

Hogyan kezd hozzá egy projekthez?

Múlt év decemberében kaptam a felkérést. Én magam attól tettem függővé a megbízást, hogy ki tudok-e találni egy összefüggő történetet: ez egy elég összetett műfaj, opera áriák, popszámok, ráadásul mindez a jégen előadva. Szerettem volna egy sztorit, ami végigviszi a nézőt az előadáson, amihez meg kellett találnom a megfelelő zeneszámokat is.

Mi lett végül a történet?

Természetesen a szerelemről szól a show, mi másról. A főszereplő lány egy napjáról, amelyen – hihetetlen kalandokat átélve – szerelembe esik.

Látta az előző produkciókat?

Igen, az elsőt megnéztem videón. Nagyon nagy szerencsém van Nathan-nel, a koreográfussal, hisz ő a kezdetektől a csapattal dolgozik, nekem viszont a csapat nagy része ismeretlen volt. De nagyon örülök, mert elképesztő embereket és tehetségeket ismertem meg, nagyon könnyű és élvezetes velük a munka!

Mennyire hatottak egymásra Milenával, a show jelmeztervezőjével?

Milenával a kezdetektől könnyen ment a közös munka – folyamatosan tájékoztatott a fejleményekről. Bármennyire az Intimissimi showról van szó, előbb van meg a sztori és a zene, csak utána a kosztümök.

Mire készül legközelebb?

Egy karácsonyi filmet rendezek egy tévéjátékot. Már nagyon várom.