Szeptemberi horoszkóp 2023: a Szűz ünnepel, a Bak lassan halad

2023. szeptember 01.
A forró napoknak még nincs vége, a csillagok felkorbácsolják a szenvedélyt. Eláruljuk azt is, hogy mely csillagjegyek számíthatnak szeptemberben izgalmakra.
Szeptemberi havi horoszkóp 2023

KOS

Az anyagiak terén nem lehet okod panaszra. Többet keresel, mint amire számítottál, ellenben szinte azonnal ki is folyik a kezedből. Egy kicsit lassíthatnál, várj, mielőtt minden pénzed azonnal elköltöd. Uralkodó bolygód, a Mars ebben a hónapban a párkapcsolati területeden jár, ezért erős vágyat érzel, hogy több időt tölts a társaddal, ugyanakkor szinte semmit nem teszel azért, hogy valóban legyenek közös programok. Változtass ezen!

BIKA

A születési jegyedben járó Jupiter áldásos hatását még mindig érzed, ennek ellenére többször is rád tör az elégedetlenség. Ilyenkor a családtagjaidat teszed felelőssé. Legyél türelmesebb, nézz magadba, és próbálj a hiányok helyett a meglévő dolgaidra koncentrálni. Készíts mérleget, mi az, ami van, és mi az, ami nincs. Meglepődsz, milyen hosszú lesz a lista a pozitív oldalon.

IKREK

Érdemes lenne megvizsgálnod a kapcsolatrendszeredet. Mindenki barát, akit annak gondolsz? Mivel elég nyitott személyiség vagy, el sem tudod képzelni, hogy mások esetleg titkolnak előled valamit. Szerelmi kapcsolatodba túl sok energiát fektetsz, olyannyira rózsaszín szemüvegen keresztül nézed a partnered, hogy még a szemmel látható hibáit is erényként könyveled el. Bármikor eljöhet a kijózanító pillanat.

RÁK

Néhány napig rendkívül érzékeny, sértődékeny lehetsz. A Hold a születési jegyedben halad, ez okozza a feszültebb periódust. Szerencsére a leggyorsabb mozgású égitest hamar odébbáll, és az érzékenység után ugyanaz a gondoskodó ember leszel, aki eddig voltál. Foglalkoztatnak a pénzügyeid: valószínűleg nehezebben tudsz feldolgozni egy korábbi, nagyobb kiadást. Próbáld meg inkább elengedni!

OROSZLÁN

Minden lehetőség adott, hogy szenvedélyesen, odaadóan éld meg a következő heteket. A Vénusz, a szerelem bolygója a születési jegyedben jár, egy kisördög azonban befészkeli magát a fejedbe: úgy érzed, hogy kevés vagy, és esetleg mások lenéznek, alulértékelnek. Gyorsan töröld az ilyen negatív gondolatokat. Mindössze az égitestek furcsa játéka tréfál meg ebben az időszakban.

SZŰZ

Most van igazán okod ünnepelni, hiszen a születésnapod havában járunk. Az előtted álló napokban lehetőséged lesz komoly elhatározást is hozni, akár még tanulmányokat is kezdhetsz. Ez a kapu azok számára is nyitva áll, akik már régen elhagyták az iskolapadot. Pont neked való lenne egy komoly, elemzőképességet igénylő, fejlesztő tanfolyam vagy továbbképzés. Jó lehetőség, élj vele!

MÉRLEG

Az asztrológia úgy tanítja, hogy a csillagjegyek uralkodó bolygói a szemközti jegyekben csökkent hatást mutatnak. Így van ez most is, hiszen a tüzes Mars jár a te születési jegyedben. Semmi tűz, semmi akaraterő, sokkal inkább csak gondolatok, vágyak, szóbeli elhatározások jellemzik a napjaidat, és a cselekvés elmarad. Koncentrálj arra, ami jól megy. Ez pedig a hivatásod. Jeleskedj ebben!

SKORPIÓ

A párkapcsolatod kerül fókuszba, partnereddel gyarapíthatjátok a közös élmények számát. Akadhat néhány szokatlan, meglepő ötlet is, ami néha felborzolja mindkettőtök kedélyét, de végül humorral, engedékenységgel minden megoldható. Esélyed lehet egy vízparti nyaralásra is. Szeptember az egyik legszebb és legalkalmasabb hónap, ha nem kedveled a kánikulát és a tömeget, ragadd meg a lehetőséget.

NYILAS

Időt kell szánnod a családodra. Elképzelhető, hogy egy idősebb rokon kéri a segítségedet, számolj azzal is, hogy esetleg több időt kell majd vele töltened. Itt az alkalom, hogy pozitív hozzáállással, jó kedéllyel örömet szerezz egy másik embernek. A napi munka – így a nyári szabadság, lazítás után – talán kicsit döcögősen halad. Néhány kolléga is akadékoskodhat, de te ne add fel az elveidet.

BAK

A nagyon lassan haladó, mindent megváltoztató Plútó évek óta érinti a születési jegyedet, ez pedig szinte az egész személyiségedet átformálja. Jelenleg látszólagosan hátráló mozgásba kezdett, megadva ezzel a lehetőséget, hogy ha valamit még nem végeztél el, vagy valakivel még nem tisztáztad azt, amit kellene, azt mostanában megteheted.

VÍZÖNTŐ

Családi körben, az otthonodban érzed magad a legjobban, szóvá is teszed időnként a társadnak vagy a gyerekednek, hogy is gondolja, ha néhány órára magadra hagy. Érzelmileg is felfokozott állapotba kerülhetsz. Aki a te jegyedben született, inkább hűvös természetűnek nevezhető, ám a Vénusz mostanában olyan területen jár, ahonnan képes felkorbácsolni a szenvedélyt. Különleges élményeket szerezhetsz.

HALAK

Két lassú égitest is a születési jegyedben jár. A Neptunusz, az uralkodó bolygód mindent megtesz annak érdekében, hogy tényleg magadat add. Szívesen meghallgatsz másokat, bár tanácsot adni nem tudsz. Hidd el, sok esetben az is elég, ha figyelsz a másik emberre. A Szaturnusz hoz némi lelassulást, végre jut időd meditációra is. A gondolataid rendezésétől jobb lesz a hangulatod.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images