3 meseszép adventi vásár, ahová neked is el kell látogatnod idén

2017. november 14.
Tenyérmelengető forralt bor, gyűrűnként majszolt kürtőskalács, szikrázó karácsonyi fények és a legszebb kézműves csecsebecsék - ezek az adventi vásárok főszereplői. Van három tippünk, hogy idén hova menj értük!

Budapest

Nem igazán kell utazgatni, ha igazi karácsonyi hangulatra vágyunk, hiszen már hetedik alkalommal rendezik meg az Adventi Ünnepet a Bazilikánál. Természetesen lesz óriási karácsonyfa, jégpálya és házias finomságok is, de az idei év legnagyobb dobása a 3D-s szabadtéri fényfestés, ami sötétedéstől számítva fél óránként a Bazilika homlokzatát és az egész Szent István teret életre kelti.

Mikor? 2017. november 24. és 2018. január 1. között

Prága

Prága a karácsonyi vásárok Mekkája ebben az időszakban: a két fő vásár (az Óváros téren és a tőle 5 percre található Vencel téren) mellett több kisebb vásár portékáiban is gyönyörködhetünk. A kisgyerekek élvezhetik a több téren is felállított kisállat-simogatókat, a felnőtteknek pedig a helyi szájíz szerint készített zsíros kolbászok és a legendás cseh sörök okozhatnak igazán örömöt. Ha pedig szerencsénk van, elcsíphetjük valamelyik fellépő gyerekkórus előadását is!

Mikor? 2017. december 2. és 2018. január 6. között

Krakkó

A Rynek Glowny főtéren felállított adventi vásár apró fabódék hosszú soraiból kínálja a karácsonyi kézműves árut. Érdemes lehet vásárolni a Krakkóban híres borostyánokból, de helyi ötvösök és asztalosok tradicionális holmijai közül is válogathatunk (ha jól fel akarunk szerelkezni, a legjobb, ha kocsival vágunk neki az útnak). A lengyel főváros körülbelül ugyanolyan távolságra fekszik Budapesttől, mint Prága, és ha nem voltunk még ott, mindenképpen látogassunk el – ugyanis a karácsonyi vásárok mellett bőven találunk látnivalókat!

Mikor? 2017. november 27. és 2018. január 6. között