Egészséges karácsonyi lakoma

2017. november 10.
Csak itt és csak most: a Marie Claire olvasóinak összeállított karácsonyi vegán menü előétele következik. A többi fogás receptje a magazin decemberi számában szerepel.

Egészséges menüt állított össze nekünk az év végi ünnepekre Füge Kata, a Futureater blog szerzője. A fogások, amelyek a Marie Claire decemberi számában megjelent, 20 oldalas Mentes Mellékletben szerepelnek, nem tartalmaznak laktózt, glutént vagy állati eredetű termékeket. Ilyen a gesztenyekrémleves, a kamillás édesburgonya vagy a vegán csokitorta gránátalmával. A mellékletben még sok más érdekességről írunk, megismerhetjük a legjobb magyar mindenmentes bloggereket, az újhullámos köreteket, és foglalkozunk a fenntartható divattal is. De most nézzük az előételünket!

Céklakaviár

Hozzávalók: (4 személyre)
3 közepes cékla, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál balzsamecet, só, bors

Elkészítése:

Melegítsük a sütőt 200 fokra. Tisztítsuk meg a céklákat, a tetejüket fél centi vastagon vágjuk le. Egészben, hámozás nélkül csomagoljuk őket alufóliába, majd nagyjából 1 óra alatt süssük puhára. Amikor egy kést már könnyen bele tudunk szúrni, akkor vegyük ki és hagyjuk hűlni. Néhány perc múlva hámozzuk meg, majd aprítógépben pépesítsük kaviárszerű állagúra. Aprítsuk fel a fokhagymát, és teflonserpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk 1-2 percig. Öntsük hozzá a balzsamecetet, és további 1-2 perc alatt forraljuk el. Végül keverjük össze a fokhagymát és a céklát, és tálaljuk vékony, lenmagos kenyérszeletekre kanalazva.

A teljes, karácsonyi vegán menüt keresd a decemberi Marie Claire Mentes mellékletében!

Fotó: Füge Kata