A tökéletes februári úticél: Dubrovnik Carnival

2018. február 05.
Ha február, akkor itt a karneválok ideje! Ha unjuk a velencei turistadömpinget, érdemes körülnéznünk más európai városokban is, hiszen nem csak az olasz kikötőváros rejteget meglepetéseket a hónapban. Mutatjuk, miért érdemes Dubrovnikba utazni februárban.

Időutazás egy horvát kisvárosban. A tradicionális Dubrovniki Karnevál idén február 9. és 13. között kerül megrendezésre. A karnevál ideje alatt nemcsak a különböző történelmi korok, de horvát város hagyományos maskarái is életre kelnek. Ráadásul ha kedvünk támad, érdemes nekünk is beöltözni, hiszen a legcsodálatosabb jelmezeket a karnevál zsűrije bőségesen meg is jutalmazza.

A karneválon túl érdemes magára Dubrovnikra is időt szánni, hiszen télen is bőven van miben gyönyörködnünk. A város római korig visszanyúló történelme jócskán magán hordozza a idő nyomát, így az erődök, paloták között sétálgatva – vagy a libegőből letekintve Horvátország egyik legjelentősebb irodalmi és kulturális központjára, mindenkit megérint a város látképét meghatározó történelem és az építészettörténet. Ha pedig jobban pártoljuk a kulináris élvezeteket, a horvát konyha télen is bőséges választékot kínál a kikötővárosban.