Senkit sem érdekelnek a nyaralós fotóid

2018. május 24.
Egy felmérés szerint az emberek nagyrészét kimondottan idegesítik a nyaralós szelfik és a tengerparton fotózott napfürdőző combok.
Fotó: Unsplash.com

A legfrissebb kutatások szerint a fiatalabb generáció már kimondottan annak alapján választ nyaralós úticélt, hogy az mennyire mutat majd jól az instás fotókon. Ennek fényében különösen szórakoztató az a felmérés, amelyből kiderül, az ember kétharmada torkig van az orrba-szájba posztolt nyaralós képektől.

A 2000 embert kérdező felmérésben a válaszadók 73%-ka azt mondta, alapvetően idegesíti őket, amikor mások nyaralós képeit kell nézegetniük – a szakértők szerint ennek a közösségi médiában amúgy is gyakran feltörő irigység az elsődleges oka. Az emberek állítólag kiváltképp rühellik a nyaraláson készült szelfiket, aminél jobban már csak a „tengerparti hot dog láb”, vagyis a napfürdőző combok irritálják őket.

Ennek ellenére persze kőkemény kettős mérce látszik kirajzolódni, hiszen a válaszadók 77 százaléka maga is posztol nyaralós képeket. 44 százalék saját bevallása szerint csak azért teszi ezt, hogy informálja a családot és barátokat, de 21 százalék elismerte, hogy csak kérkedni akar a nyaralós képekkel. A közösségi médiában egyébként a fiatalabb korosztály tölt fel képeket a legszívesebben: a 16-24 év közötti válaszolók 90 százaléka osztja meg a neten nyaralós képeit.