A párkapcsolat hossza megmondja, hova utazzunk nyaralni

2019. május 05.
Nehéz kitalálni, hol legyen a következő randi, még nehezebb eldönteni, hova menjünk nyaralni. Főleg, ha még friss egy párkapcsolat.

Előbb-utóbb bekövetkezik, hogy nyaralni utazunk a párunkkal. Fontos lépés ez a kapcsolat során, hiszen rengeteg jó élményt gyűjthetünk együtt. “Ha nehezen tudjuk eldönteni, milyen messzire utazzunk, sokat segít, ha megnézzük, mennyi ideje vagyunk együtt szerelmünkkel” – javasolja April Masini párkapcsolati szakértő.


Kezdődő románcnál maradjunk a közelben
Ha még csak egy-két hónapja vagyunk együtt újdonsült párunkkal, még valószínűleg az ismerkedés fázisában tartunk. Hosszabb nyaralás helyett szervezzünk inkább minikiruccanásokat közeli úticélokra. Csak olyan távolságra utazzunk, ahonnan könnyen hazajuthatunk, ha mégsem jönnek be a számításaink. “Egy hétvégi kikapcsolódás remek alkalom, hogy a pár órás randik új szintre kerüljenek, és arra is remek, hogy megnézzük, egész napos együttlét alatt mennyire harmonikusan működünk együtt” – mondja a párkapcsolati szakértő.
Ha még korainak érezzük, hogy kettesben utazzunk el, hívjunk társaságot, utazzunk baráti párokkal. “Ez sokkal lazább, a közös programok során lehet kettesben is lenni, ám kevesebb egymásra utaltsággal és kötöttséggel folytathatjuk az ismerkedést. Ez személyiségünktől függően lehet akár városnézés a közelben, kempingezés vagy síelés, esetleg egy közeli borvidék meglátogatása.”


Fél év után jöhet az ismerkedés a családdal
“A kapcsolat hatodik-hetedik hónapja körül már valószínűleg kényelmesen érezzük magunkat egymás társaságában, túl vagyunk a beszélgetéseken a pénzről, monogámiáról, bakancslistáról és általánosságban is sokkal jobban ismerjük egymást” – magyarázza April Masini. Valószínűleg már remekül érezzük majd magunkat, ha célba veszünk egy távolabbi várost, ahol még egyikünk sem volt. Jó ötlet lehet, ha olyan helyre utazunk, ahol vannak valamelyik félnek rokonai, barátai, velük is lehet találkozni. Arra azért figyelmeztet a párkapcsolati szakértő, hogy jobb külön szállodában szobát foglalni, mert az még lehet, hogy túl korai, hogy a másik családjánál töltsünk huzamosabb időt, ráadásul így jobban megmarad a pár magánszférája is.

Egy év után egyhetes kikapcsolódás
“Akár szóba került már, akár, nyolc hónap vagy egy év után már biztosan gondolkodhatunk egyhetes, igazi nyaralásban” – mondja a szakember. Válasszunk olyan úticélt, ahol relaxálhatunk, kikapcsolódhatunk egymás társaságában. Együtt utazni egy hétig remek alkalom a közös emlékek építésére, a kötődés elmélyítésére. Egy tengerparti pihenés az, amire a kapcsolatnak ebben a fázisban szüksége van.

Másfél év után jöhet a több órás repülőút
Ennyi idő után már valószínűleg komolyan gondolják a felek a kapcsolatot, így távoli új helyek is bátran célba vehetők. Utazzunk olyan helyre, amely mindig is az álmainkban szerepelt. Az utazás remek alkalom arra, hogy tesztelje a kapcsolatot, hiszen garantáltan lesznek olyan helyzetek, melyek bosszantanak vagy türelemre van szükség a megoldásukhoz. “Próbáljuk ki, hogy működnek ezek a dolgok a kapcsolatban. Ha nyaralni megyünk, nem csak utazunk, hanem a kapcsolatunk is fejlődik, hiszen kilépünk a jól megszokott keretek közül, és kipróbáljuk azt is, hogyan működünk együtt az ismeretlenben” – biztat a párkapcsolati tanácsadó.

Fotó: Unsplash