Sziasztok!
A napokban beugrottam Zsókához a Nemsüti Bisztróba méregteleníteni, ahol a nyers süti (és a kávé) után összedobott nekem egy salátát és egy jó céklaturmixot. Annyira finom volt, hogy a saláta receptjét, és néhány kedvcsináló fotót magammal hoztam nektek!
Nemsüti
Chilis sütőtökös saláta parmezánnal
Hozzávalók két személyre:
200 g sütőtök
3 db friss chili (ízlés szerint 2-4) apróra vágva
parmezáncsíkok ízlés szerint (kb. 50 g)
rukkola
lolo rosso, vagy római saláta
balzsamecet
olívaolaj
méz
koriander
római kömény
pirított tökmag
lime
só, bors
Elkészítés lépésről-lépésre:
– megpucoljuk a tököt és minél vékonyabb szeletekre vágjuk
– egy tálban összeforgatjuk egy kis balzsamecetes, olívaolajos, római köményes, mézes páccal
– utána felsorakoztatjuk egymás mellé a kontaktgrillbe (grillserpenyő is megteszi) és szép csíkosra sütjük
– egy keverőtálba teszünk 1-1 kisebb marék rukkolát és lolo rossót, majd a már kihűlt (hogy elkerüljük a saláta összeesését) grillezett tököt hozzákeverjük
– ezek után beleforgatjuk a többi hozzávalót: a chilit, a pirított tökmagot, a parmezán felét és egy kis friss koriandert
– végül egy gyors kóstolás után hozzáteszünk még egy kicsi olívaolajat, mézet, sót, borsot, kis limelevet
– a parmezán másik felét tálalásnál szórjuk a tetejére
– végül (esetleg egy kis ropogós, frissen sült bagett kíséretében) megesszük