A kávé, mint koktél hosszú utat tett meg az Espresso Martini óta, amely az 1980-as években robbant be és napjainkban is népszerű maradt. Hiszen egy espresso vagy cold brew alkohollal dúsítva nemcsak extra koffeint ad az italhoz, hanem az ízek és aromák új mélységeit is. A párosítás kezdetben szokatlannak tűnhet, de a kávé dinamikus íz- és illatjegyei harmonikusan összecsengenek számtalan szeszes italéval és likőrével.
A kávé szerelmesei adhatnak egy kis extra lendületet kedvenc alkoholos frissítiőiknek a De’Longhi négy könnyen, akár otthon is elkészíthető receptjével.
Hagyományos ital cold brew-val élénkítve
Az Cold Brew Martini a régi klasszikus egy üde könnyed verziója, ráadásul a De’Longhi Eletta Explore kávégéppel egyetlen gombnyomással, 5 perc alatt elkészíthető hozzá a hideg kávécsoda.
Elkészítés: Töltsük meg a shakert jéggel, majd adjunk hozzá 1 cl vodkát, 2 cl rész kávélikőrt és 3 cl cold brew-t. Rázzuk 15-20 másodpercig és töltsük koktélos pohárba. Végül díszítsük 3 szem kávébabbal.
Édes füstös Mexikó
A Mezcal Coffee koktél Oaxacából, Mexikó délnyugati városából merít ihletet, ahol régi szokás, hogy a kávét ehhez a füstös, kék-agavé alapú szeszes italhoz keverik. Leginkább étkezés után fogyasztják, a népszerű kombó pedig ütős hatást és élvezetes, kiegyensúlyozott italt eredményez.
Elkészítés: keverjük össze a frissen főzött eszpresszót barna cukorral, majd adjunk hozzá 3 cl mezcalt. Ezután keverjük össze ismét és koronázzuk meg tejszínhabbal.
Klasszikus koktél koffeines csavarral
A Coffee Margarita egy másik kék-agavé alapú mexikói likőrt tartalmaz: a tequilát. Nem meglepő módon az ikonikus koktél bővelkedik az eredettörténetekben; az egyik egy 1948-ban Acapulcóban élő amerikai nőhöz, Margarita Sameshez köthető. A kedves háziasszony, tequilát, Triple Sec-et és lime levét tartalmazó koktéllal köszöntötte vendégeit, így az ital szintén Margarita néven vált híressé.
Elkészítés: keverjünk össze két forró eszpresszót egy shakerben 3,5 cl tequilával, majd öntsük egy koktélos pohárba és adjunk hozzá jeget. Végül díszítsük lime szelettel.
Old-school inspiráció
Minden idők egyik legepikusabb koktélja, az Old Fashioned zavaros cukorral, keserűvel és vízzel kezdődik. Ezután whiskyvel öntik fel, majd naranccsal és egy koktélcseresznyével díszítik. Története a 19. századra nyúlik vissza, és ma is jelentős a hatása, ugyanis a mixerek gyakran inspirálódnak az eredeti receptből.
Elkészítés: shakerbe tesszük a 2 öntés narancskeserűt, egy teáskanál cukrot, 2 öntés creme de cacao-t és a 2 cl bourbont jéggel, majd 10 másodpercig rázzuk. Ezután öntsük a keveréket egy pohárba és adjuk hozzá a forró eszpresszót.
Promóció