Ezek voltak a Velencei Filmfesztivál eddigi leglátványosabb ruhái

2024. szeptember 05.
A Velencei Filmfesztivál 2024-ben is napról napra kápráztat el bennünket a vörös szőnyegen viselt ruhakölteményekkel. Akárcsak a korábbi évek varázslatos darabjai, ezek is igazán emlékezetesek!
Velencei filmfesztivál legjobb ruhái sztárok
  • Az évente megrendezésre kerülő Velencei Filmfesztivál az egyik legjelentősebb filmes esemény.
  • Az idei rendezvény augusztus 28-án vette kezdetét és szeptember 7.-ig tart.
  • Összegyűjtöttük az idei esemény eddigi leglátványosabb ruháit.

A Velencei Filmfesztivál hosszú évek óta ajándékoz meg bennünket lenyűgöző ruhakölteményekkel. Íme, az elmúlt évek legemlékezetesebb darabjai és 2024 eddigi legizgalmasabb ruhái.

A Velencei Filmfesztivál valaha volt legszebb ruhái

1. Amal Clooney ruhája 2023-ban

Amal Clooney 2023-ban a Velencei Filmfesztiválon a DVF Awards gálájára egy letisztult, nude színű, csipkés estélyiben érkezett, melyet a Diortól választott. Eleganciájával és nőiességével az év egyik legemlékezetesebb darabjává vált.

Amal Clooney 2023-ban

Amal Clooney 2023-ban a Velencei Filmfesztivál gáláján Diorban

2. Penélope Cruz ruhája 2022-ben

Penélope Cruz levette a lábáról a közönséget a Velencei Filmfesztiválon 2022-ben virágmintás Chanel estélyijében, melyet L’immensità című filmjének premierjére választott, nem csoda, hogy az esemény egyik legjobban öltözött sztárjaként emlegették abban az évben.

Penélope Cruz 2022-ben

A velencei filmfesztiválon Penélope Cruz 2022-ben az ikonikus Chanel ruhában

3. Dakota Johnson ruhája 2021-ben

Dakota Johnson a The Lost Daughter című film premierjén lélegzetelállítóan festett 2021-ben: kristályokkal kirakott Gucci ruhában vonult végig a vörös szőnyegen, mely pompás eleganciája mellett sejtelmesen láttatni is engedte a sztár alakját.

Dakota Johnson 2021-ben

2021-ben Dakota Johnson a velencei filmfesztiválon a The Lost Daughter premierjén

4. Cate Blanchett ruhája 2020-ban

Cate Blanchett megjelenése több okból is emlékezetes volt a Velencei Filmfesztiválon 2020-ban. A koronavírus-járványt követően ez volt az első jelentős, filmes esemény, melyet megrendeztek, a sztár pedig olyan kreációt viselt, melyet korábban, már 2015-ben láthattunk rajta Londonban: egy gyönyörű estélyit, melyet Esteban Cortázar álmodott meg. Cate Blanchett ráadásul a nemzetközi zsűri elnöke is volt akkor a Velencei Filmfesztiválon.

Cate Blanchett 2020-ban

Cate Blanchett 2020-ban a zsűri elnöke is volt a Velencei Filmfesztiválon

5. Meryl Streep ruhája 2019-ben

Meryl Streep egy fantasztikus esésű, királykék Givenchy-ruhát viselt, valódi királynőként pompázott a vörös szőnyegen a Velencei Filmfesztiválon a The Laundromat premierjén. Kiegészítőként korallszínű tűsarkút, egy színben passzoló, látványos karika-fülbevalót és napszemüveget viselt.

Meryl Streep 2019-ben

Meryl Streep 2019-ben a Velencei Filmfesztiválon

Varázslatos és emlékezetes ruhák 2024-ből

Bár még javában tart az idei fesztivál, mi összegyűjtöttük azokat a ruhákat, melyek máris igazán nagy port kavartak és elvarázsolták a nézőket. A rendezvény további napjai pedig egészen biztos, hogy további káprázatos estélyiket is tartogatnak majd számunkra.

  • Julianne Moore a The Room Next Door  című dráma bemutatójára érkezett szó szerint ragyogó, arany flitteres ruhájában a Velencei Filmfesztiválra, melyet a Bottega Veneta álmodott meg számára és melyet ezüstszínű magas sarkúval párosított. 
Julianne Moore 2024-ben

Julianne Moore 2024-ben aranyban ragyog a Velencei Filmfesztiválon

  • Lady Gaga a Joker: Folie à Deuxekete premierjén a Velencei Filmfesztiválon különleges ruhát viselt, amely mélyen dekoltált és hatalmas szoknyával tette drámai hatásúvá a megjelenését. Az öltözék középpontjában pedig csillogó, csipkés Philip Treacy fejdísze állt.
Lady Gaga 2024-ben

Lady Gaga 2024-ben egy extrém ruhában a Velencei Filmfesztiválon

  • Nicole Kidman 2024-ben Schiaparelli ruhájában azonnal a legjobban öltözöttek listájának élére került a 2024-es Velencei Filmfesztiválon, amikor megjelent új filmje, a Babygirl premierjén, amely állítólag 6,5 perces álló ovációt kapott.
Nicole Kidman 2024-ben

Nicole Kidman 2024-ben a Velencei Filmfesztiválon mindenkit megbabonázott Schiaparelli ruhájában

  • Tilda Swinton éteri szürke Chanel kosztümje nagy visszhangot váltott ki a Velencei Filmfesztiválon 2024-ben: a rakott, szürke sifonkabátot több mint 35 000 szürke gyöngy, strassz és ékszergomb díszítette Julianne Moore-ral közös filmjük bemutatóján.
Tilda Swinton 2024-ben

Tilda Swinton szürke blézerét, amit a Velencei Filmfesztiválon viselt, 35 ezer ékszer díszítette

Forrás: Vogue, The Guardian, People, Fotók: GettyImages