Harry herceg és Meghan Markle beszállt az amerikai elnökválasztásba

2024. szeptember 20.
Harry herceg és Meghan Markle alapítványa arra buzdítja az amerikaiakat, hogy menjenek el szavazni a közelgő amerikai elnökválasztáson.
Harry herceg amerikai elnökválasztás

Kedden volt az Egyesült Államokban az úgynevezett választási regisztrációs nap. Ennek lényege, hogy az amerikai választóknak ellenőrizniük kell, szerepelnek-e a választói névjegyzékben, és szükség esetén regisztrálni magukat. Csak így biztosíthatják, hogy a néhány hét múlva esedékes amerikai elnökválasztáson szavazatuk lehessen.

A választói regisztrációs nap alkalmából a Harry herceg és Meghan Markle sem tétlenkedett. Az általuk alapított Archewell Alapítvány személyre szabott leveleket küldött ki, hogy „támogassák és megerősítsék” a még nem regisztrált szavazókat.

„A szavazás nem csupán egy jog; ez egy alapvető módja annak, hogy befolyásoljuk közösségeink sorsát” – áll az alapítvány honlapján megosztott nyilatkozatban.

„Az Archewell Alapítványnál tudjuk, hogy az állampolgári szerepvállalás – politikai pártállástól függetlenül – egy igazságosabb és méltányosabb világ legfontosabb része. A választással azt az üzenetet kívánjuk erősíteni, hogy minden hang számít. Biztosítsuk együtt, hogy minden választásra jogosult választópolgár tájékozott legyen, és képessé váljon arra, hogy részt vegyen Amerika jövőjének alakításában” – zárult a közlemény.

Meghan Markle és Harry herceg beszállt az amerikai elnökválasztásba

Meghan Markle és Harry herceg beszállt az amerikai elnökválasztásba

Az Archewell Alapítvány a közlemény mellett több fotót is megosztott önkénteseikről, ám a képeken Sussex hercege és hercegnéje nem kapott helyet. 

Nem ez az első alkalom, hogy Meghan Markle és Harry herceg a szavazás fontosságáról beszél. A 2020-as amerikai elnökválasztás előtt a 40 éves Harry és a 43 éves Markle hasonló üzenetet osztott meg az ABC egyik különkiadásában.

Bár Harry herceg a 2020-as választásokon nem tudott szavazni, már akkor arra biztatta az amerikaiakat, hogy szavazatukkal „utasítsák el a gyűlöletbeszédet, a félretájékoztatást és az online negativitást”.

A hercegi pár ebben az évben sem árulta el, hogy kire adja le a szavazatát. De sejteni lehet, hogy jó eséllyel Donald Trump ellen fognak szavazni – azaz Kamala Harrisre.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images