Ezek a legjobb filmek bekuckózós őszi estékre

2024. szeptember 30.
Van úgy, hogy az embernek az orrát sincs kedve kidugni a takaró alól. Na, éppen az ilyen bekuckózós őszi pillanatokra ajánlunk most filmeket!
filmek bekuckózós őszi estékre doktor szöszi
  • Klasszikusok, mesék és örökzöldek – jöhet minden, ami igazán megidézi az ősz hangulatát.
  • Belegondoltál már valaha, hogy a Doktor Szöszi is igazi őszi film?
  • Ezek a legjobb filmek bekuckózós őszi estékre.

Hihetetlen, hogy vége a nyár pörgős, izgalmas napjainak, amikor reggeltől estig programokat szerveztünk, hogy kiélvezzük a legpezsgőbb évszakot. Itt van az ősz, és míg egyesek ezeket a hónapokat szürettel vagy kirándulással töltik, mások inkább a kanapén üldögélnek és filmeket néznek.

A tíz legjobb őszi film bekuckózós estékre:

1. Harry és Sally (1989)

Harry és Sally egyetemistaként találkoznak egy autóút során. Hamar leszögezik, hogy férfi és nő között nincs barátság. Öt év múlva egy repülőn találkoznak, majd újabb hat év múlva egy könyvtárban futnak össze. A legjobb barátaik egymásba szeretnek, ők pedig egyre inkább összebarátkoznak. Vagy ez talán sokkal több annál. A film különböző évszakokon halad keresztül, de ősszel a legjobb nézni.

2. Holt költők társasága (1989)

1959-ben a konzervatív szemléletű Welton Akadémián fiúiskolában tanuló diákcsoport új irodalomtanárt kap Mr. Keating (Robin Williams) személyében, aki azon dolgozik, hogy megtanítsa a fiúknak, hogy az egész életük költészet. Felnyitja a szemüket és arra bátorítja őket, hogy merjenek változtatni a világon, ragadják meg a napot, hiszen csak egy életük van, és merjenek lázadni a komformitás ellen. De ahogy a költészet, az élet sem felszínes: a diákokat a szerelem és a tragédia sem kerüli el a Holt költők társaságában.

3. Ősz New Yorkban (2000)

Ezen a filmen nem lehet nem sírni! Ősz, Central Park, múzeumok, Winona Ryder és Richard Gere. Az étteremtulajdonos Will imádja a nőket, nem éppen hűséges típus. Egy este egy fiatal nőben a régi szerelmét látja, és ki is derül, hogy Charlotte anyja korábban a szeretője volt. Will pedig őszintén szerelmes lesz.

4. Doktor Szöszi (2001)

Ha ősz, akkor iskolakezdés és Doktor Szöszi: Elle Woods megkezdi a Harvard jogi karán végzett tanulmányait. A divatőrült Elle pedig a sárguló falevelek között is mindenkit biztosít kifinomult ízléséről: gyapjas kabátokkal, rózsaszín sapkákkal és cuki kiegészítőkkel alkalmazkodik a massachusettsi éghajlathoz, miután a szerelme elhagyja. Elle elhatározza, hogy bosszút áll.

5. Tenenbaum, a háziátok (2001)

Egyszerűen nincs másik filmszereplő, aki annyira megtestesítené az ősz fogalmát, mint a drámaíró Margot Tenenbaum. Szezonnak megfelelő nyírt bobja, karikás szemei ​​és elsősorban barna árnyalatokból álló gardróbja talán egy kicsit téliesnek tűnhet, de imádja a Lacoste pólóruhákat kabátokkal párosítani.

6. Távol a mennyországtól (2002)

A Távol a mennyországtól mind cselekményben, mind színpalettában melodrámát kínál nekünk a connecticuti ősz sötét oldalával fűszerezve. A magányos háziasszony (Julianne Moore) egy este meglátja a férjét egy másik férfival csókolózni. Hiába a sikeres élet, összezavarodik és kertészénél (Dennis Haysbert) próbál vigasztalódni. Kapcsolatukból végül barátság lesz, de a házasságot már nem biztos, hogy meg lehet menteni.

7. Mona Lisa mosolya (2003)

Katherine Watson (Julia Roberts) művészettörténet-tanári állást kap a Wellesley College leányiskolában, ahol az állam legtehetségesebb diákjait tanítja, akik már az első órán kívülről fújják az egész könyvet. Csakhogy a lányok, Joan (Julia Stiles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal fontosabb, hogy férjhez menjenek, mint hogy önállóak legyenek. A konzervatív Joan és társai cikkeikben megtámadják Katherine-t, amiért azt szorgalmazza, hogy építsenek karriert. Mindenkinek megvan róla a véleménye, ő mégis mer szembemenni az árral – lehet, hogy neki van igaza?

8. A fantasztikus Róka úr (2009)

Roald Dahl klasszikus, 1970-es, azonos című gyerekkönyvének elbűvölő történetét Wes Anderson vitte mozivászonra stop-motion kaland formájában tetőtől talpig az ősz vörös, arany és narancs árnyalataiban. Na meg persze a legnagyobb sztárokkal! Róka úr valaha imádta a csirkéket, de felesége miatt megfogadta, hogy elkerüli a tyúkketreceket. Egy utolsó rablás alkalmával azonban felélednek a régi vágyai, ami persze nem tetszik a gazdáknak…

9. Ha tudnád (2020)

Ha az imádni való, kicsit szomorkás LMBTQ+ filmek a kedvenceid, a Ha tudnádot neked találták ki. Egy kitalált kisvárosban játszódik a Csendes-óceán északnyugati részén, ahol az ősz hideg és extra hangulatos.

10. Petite Maman (2021)

Egy koraérett 8 éves (Joséphine Sanz) elveszítette a nagyanyját, ás megismerkedik egy azonos korú lánnyal az erdőben (Joséphine ikertestvére, Gabrielle). Történetüket a francia vidéki ősz csak még varázslatosabbá teszi.

Forrás: Vogue, Fotó: IMDB