20 éves a Doktor Szöszi – Mi történt azóta a szereplőkkel?

2021. augusztus 05.
Szinte hihetetlen, hogy repül az idő: Elle Woods immár két évtizede, 2001-ben hódította meg az Egyesült Államok és egyben a világ legjobb egyetemét, a Harvardot. Reese Witherspoon azóta anyuka lett, és a színészet mellett producerként is helytáll a Hollywoodi filmgyárban. A Doktor Szöszi főszereplője mellett a többi színész sem unatkozott az utóbbi években – cikkünkből kiderül, hogy mi történt velük az elmúlt időszakban.

Luke Wilson

A színészcsaládból származó Luke számos filmben megjelent, mielőtt vezető szerepet kapott az ikonikus Doktor Szösziben. A romantikus vígjáték után testvérével, Owen Wilsonnal együtt játszott a Tenenbaum, a háziállatokban, Will Ferrell és Vince Vaughn oldalán a Sulihuligánokban, majd Matt Damonnal és Eva Mendesszel a Túl közeli rokonban. De nemcsak szerepekből, szerelmekből sincs hiány az életében: korábban együtt járt Drew Barrymore-al, Gwyneth Paltrow-val és Meg Simpson volt kosárlabdázóval is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Luke Wilson (@mrlukewilson) által megosztott bejegyzés

Selma Blair

A Kegyetlen játékok sztárja nemzetközi hírnévre tett szert a Doktor Szösziben és a Hellboy-ban nyújtott alakításárért. Azóta szerepelt már több filmben és sorozatban is, például A ki nevel a végén? című népszerű vígjátékban és az American Crime Story-ban. De nemcsak a vásznon, hanem a színfalak mögött is hatalmas alakításokat nyújt: 2011-ben Grammy-díjra jelölték a legjobb gyermekeknek készült album kategóriában Anna Frank naplójának narrálásáért. 2004-ben hozzáment Ahmet Zappa íróhoz, de házasságuk csak két évig tartott. Jason Bleick divattervezővel való kapcsolatát 2010-ben vállalta fel a nyilvánosság előtt, boldogságuk pedig egy kisfiúban manifesztálódott. Selma Blairt 2018-ban szklerózis multiplexszel diagnosztizálták. Idén jelent meg főszereplésével a betegséggel való küzdelmeit részletesen bemutató dokumentumfilm, Bevezetés címmel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés

Matthew Davis

Warner szerepe után két évig alakította Adam Hillmant a What about Brian? című amerikai sorozatban. A CSI: A helyszínelők 14. évadjában visszatérő szereplő volt, és az itthon is nagy népszerűségnek örvendő Vámpírnaplókban és a Legacies – A sötétség öröksége sorozatokban játszott – az utóbbiban még most is. Davis 2018-ban feleségül vette Kiley Casciano színésznőt, aki tavaly adott életet kislányuknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

brunette in plastic (@2003brunette) által megosztott bejegyzés

Victor Garber

A kanadai színész már jóval az ikonikus film előtt hírnevet szerzett a színpadon, a Sweeney Todd, a Godspell és az Orgyilkosok főszerepeivel. Olyan történelmi drámákban játszott, mint a Titanic, a Milk és Az Argo-akció. Nem csak a mozivásznon, hanem a tévében is gyakran felbukkant, többek között Jack Bristow szerepében az Aliasban, az Esküdt ellenségekben, A dumagépben, a Modern Családban, a Glee-ben és a Férjem védelmében című sorozatban is. Garber 2012-ben coming outolt, majd összeházasodott partnerével, Rainter Andreseen színésszel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Victor Garber (@therealvictorgarber) által megosztott bejegyzés

Jennifer Coolidge

Stifler dögös mamája Paulette Bonafonte Parcelle ikonikus szerepét alakította a Doktor Szösziben, majd a Los Angeles-i tündérmese, a Távkapcs, az American Dreamz, A tuti duó, a Mint egy főnök, az Ígéretes fiatal nő és az Arlo, az aligátorfiú címszereplői között láthattuk viszont a vásznon. Coolidge nemcsak a moziban, hanem a sorozatokban is emlékezetesen alakított: felbukkant a Joey-ban, Az amerikai tinik titkos életében és Az élet csajos oldalában is. Korábban Chris Kattan humoristával élt együtt, de jelenleg egyedülálló és a jótékonyságnak szenteli magát, az AIDS elleni küzdelmet és az állatjogokat támogatva.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Coolidge (@theofficialjencoolidge) által megosztott bejegyzés

Ali Larter

A Prérifarkas Bluesban való debütálása óta számos horrofilmben játszott, például A ház a Kísértet-hegyen mozifilmben és a Végső állomás-sorozatban is. Szerepelt a Keleti nyugalom – Marigold Hotel című vígjátékban, valamint az Őrült szenvedély című thrillerben is. Larter kétségtelenül nagy elismerést szerzett a horrorbirodalomban, miután A Kaptár-sorozatban is megmutatta tehetségét. Az újonc című sorozat sztárja 2009-ben ment feleségül párjához, Hayes MacArthur komikushoz, akivel 2010-ben született meg első, majd 5 évvel később második gyermekük is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ali Larter (@alilarter) által megosztott bejegyzés

Meredith Scott Lynn

A Doktor Szöszi után az Így jártam anyátokkal és A Menendez-ügy: Gyilkos fivérek alkotásokban láthattuk őt viszont. 2014-ben indította el oktatási programját, a WRiTE BRAiN BOOKS-ot, amely kreativitásra ösztönzi a diákokat és népszerűsíti a fiatal tanulók által írt gyermekkönyveket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Meredith Scott Lynn (@meredithscottlynn) által megosztott bejegyzés

Oz Perkins

Az Alias sztárját tavaly a The Twilight Zone sorozatban láthattuk viszont, majd íróként és rendezőként is bemutatkozott a közönségnek. Az alkotók és a nézők leginkább horrorfilmekben szeretik látni az alakításait, így szerepelt többek között a The Blackcoat’s Daughter, az I Am the Pretty Thing That Lives in the House és a Jancsi és Juliska 2020-as adaptációjában is. 1999 és 2016-között házasságban élt Sidney Perkinssel, akivel két közös gyermekük született.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AFC Indie Filmmaking Podcast (@afcindiefilm) által megosztott bejegyzés

Holland Taylor

A Tony-győztes Taylor számos Broadway-produkcióban és televíziós műsorban szerepelt a karrierje során. Tavaly már nyolcadszor jelölték Emmy-díjra a Hollywood minisorozatban nyújtott alakításáért, de a Los Angeles-i leszbikus és biszexuális nők életét bemutató L (The L World), a Két pasi – meg egy kicsi és a Mr. Mercedes sorozatokban is bizonyította kiemelkedő színészi játékát. Filmszerepekből sincs hiány az életében, többek között a Szerencsés balesetek, a Lagzi-randi és a Bébi mama stábjában is viszontláthatjuk őt. Legutóbbi munkája a The Chair című vígjáték-dráma, amit éppen ebben a hónapban fognak bemutatni. Taylor 2015 óta alkot egy párt partnerével, Sarah Paulson színésznővel, és rendszeres támogatója az AIDS elleni küzdelemnek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Holland Taylor (@hollandvtaylor) által megosztott bejegyzés

Linda Cardellini

Cardellinit a nézők nem csak a Doktor Szösziben, hanem a Különcök és stréberek, illetve Vészhelyzet sorozatokban is belopta már magát a nézők szívébe, de feltűnt a Scooby Doo Vilmájaként, a Bosszúállók-sorozatban, A Zöld könyv – Útmutató az élethez, az Egy kis szívesség, a Megjött Apuci, valamint A gyászoló asszony átka filmekben is. A Halott vagy amerikai sorozatban Judy Hale szerepét játszotta, annyira jól, hogy alakításáért Emmy-díjra jelölték 2019-ben, majd később a Mad Men-ben játszott mellékszerepéért is. Cardellini 2001 és 2007 között az Így jártam anyátokkal Marshalljával, Jason Segellel randevúzott, majd két évvel később találkozott Steven Rodriguez rendező-producerrel, akivel közös lányuk 2012-ben született meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Linda Cardellini (@lindacardellini) által megosztott bejegyzés

Bruce Thomas

Thomasnak ugyan korábban is voltak kisebb szerepei, de a Doktor Szöszi hozta meg számára az áttörést. Később Az ördög fia és a A Kyle, a rejtélyes idegen című filmekben játszott. Thomas nem csak a vásznon, hanem a színfalak mögött is rendszeresen dolgozik, ugyanis ő kölcsönözte hangját a Netflix Love, Death, Robots, valamint a Zöld Lámpás: Smaragd lovagok és Az igazság ligája animációs sorozatok egy-egy szereplőjének is. Thomas nem csak a kamera előtt szeret szerepelni: részt vett már több videójáték mozgásrögzítésében is, beleértve a Halo Infinite-t is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bruce Thomas (@mr.brucethomas) által megosztott bejegyzés

Jessica Cauffiel

Röviddel azelőtt, hogy Margot alakította, Cauffiel az amerikai horrorfilm-franchise második részében, a Rémségek könyve és a Véres Valentin című filmekben szerzett hírnevet. Később a rémisztgetés helyett inkább nevettetni szeretett volna, így 2004-ben szerepelt a Feketék fehéren című szintén ikonikus amerikai vígjátékban, majd a The Drew Carey Show szituációs komédiában. Cauffiel 2007 -ben szünetet tartott a színészetben, miután feltűnt A nevem Earl című sorozatban, majd 2009-ben tért vissza a Jéghideg álmok főszereplőjeként. A színésznő kedves hangjáról is ismert, az indiai Dharamshala-ban is fellépett, illetve énekelt Snatam Kaur és Guruganesh Singh Khalsa albumain is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica Cauffiel (@jessicacauffiel) által megosztott bejegyzés

Alanna Ubach

A Doktor Szöszi után A Brady család sztárja a Vejedre ütök, a Rossz tanár és a Botrány című filmekkel folytatta pályafutását. Ubach a színészet mellett a hangjával is szeret játszani: számos karaktert szólaltatott meg a Csodálatos pókember, a Brandy és Mr. Bajusz, a Rango, a Coco, illetve a Szörnyek a munkában című animációs sorozatokban is. Alanna férje Thom Russo lemezproducer, akivel egy közös gyermekük is van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alanna Ubach (@alannaubach) által megosztott bejegyzés

Forrás: US Weekly, Fotó: Reese Witherspoon Instagram

Olvass tovább!