A Menendez fivérek nagynénje megtörte a csendet – Megdöbbentő nyilatkozatot tett a gyilkosságról

2024. október 18.
Meglepő nyilatkozatot adott a brutális kettős gyilkosság miatt börtönben ülő Lyle és Erik Menendez nagynénje. A nagynéni, Joan VanderMolen évtizedek óta kiáll a Menendez fivérek mellett.
Erik Lyle Menendez gyilkosság nagynéni
  • A Menendez-gyilkosság 30 év után is lázban tartja az embereket.
  • Erik és Lyle Menendez jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetésükét töltik.
  • A fiúk nagynénje, Kitty Menendez testvére megdöbbentő nyilatkozatot adott a gyilkossággal kapcsolatban.

Az Erik és Lyle Menendez által elkövetett brutális gyilkosság, valamint a fivérek megosztó bírósági ügye ismét az érdeklődés középpontjába került, miután Ryan Murphy sorozata, a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori berobbant a Netflixre. Akkora hírverés kerekedett az ügyük körül, hogy több mint 30 évvel a letartóztatásuk után a bíróság most új meghallgatást tűzött ki számukra. Az ügyvédeik újonnan felfedezett bizonyítékokat akarnak a kerületi ügyész elé terjeszteni, abban a reményben, hogy a fivérek ítéletét felülvizsgálják.

Nemrég pedig az is kiderült, hogy mit gondol a brutális Menendez-gyilkosságról Erik és Lyle Menendez nagynénje, édesanyjuk, Kitty Menendez nővére, Joan VanderMolen. Meglepő lehet, de a Menendez fivérek nagynénje a kezdetektől fogva az unokaöccseit támogatta a gyilkossági perben. Most pedig újabb bizalmas részleteket árult el Erik és Lyle Menendez gyilkosság előtti és utáni életéről.

A Vanity Fairnek adott interjújában a most 92 éves asszony őszintén beszélt a fiúk által elszenvedett bántalmazásokról, húgáról, Kitty Menendezről és még sok más érdekes témáról.

Erik és Lyle Menendez nagynénje megtörte a csendet – Megdöbbentő nyilatkozatot tett a gyilkosságról

1. Kitty Menendez húga Erik és Lyle pártját fogja

Joan VanderMolen szerint lánya, Diane szemtanúja volt a fiúk által elszenvedett gyerekkori bántalmazások egy részének, és megpróbálta figyelmeztetni a fiúk édesanyját, Kitty Menendezt is.

„Diane sokszor maradt náluk hosszabb időre, és több mindent látott. A lányom elmondta Kittynek, hogy Lyle-t bántalmazta a saját apja. De Kitty nem hitte el. Helyette Lyle-t egyenesen a férje elé állította, hogy csináljon vele, amit akar” – árulta el a Menendez fivérek nagynénje,  Joan VanderMolen.

A nagynéni szerint a látottak a saját lányát, Diane-t is traumatizálták.

„A mai napig hatással van rá. Az egész életére kihatott. Annyira szereti azokat a fiúkat. Megszakad a szívem, ha csak beszélni kell róla. Nem normális, amit Eriknek és Lyle-nak át kellett élnie. De a lányom megtette, amit tudott. Kitty nem hallgatott rá. Ez pusztító volt Diane számára.”

Joan vandermolen, Erik és Lyle Menendez nagynénje

Joan Vandermolen, Erik és Lyle Menendez nagynénje

2. Visszatekintve, a Menendez fiúk bántalmazásának riasztó jelei voltak

A nagynéni, Joan VanderMolen azt is elmesélte, hogy a bántalmazás következtében Erik gyerekként furcsán kezdett el viselkedni. Ez a viselkedési minta a mai napig megmaradt nála. 

„Erik egyszerűen nem volt hajlandó enni, ha nem evett meg előtte egy citromot. Apám nem tudta megérteni, hogy miért csinálhatja ezt. Bármit tett vagy mondott neki apám, Eriknek akkor is muszáj volt citromot ennie. És aztán kiderült, hogy az apja bántalmazta őt, és nem tudom, hogy fogalmazzak másképp, mint vulgárisan, de a szájába élvezett, és Eriknek le kellett nyelnie” – mesélte a nagynéni, Joan VanderMolen.

Majd hozzátette: „Eriknek a mai napig kell a citrom. Ez annyira beleivódott… Még mindig szüksége van citromra, ha eszik valamit.”

3. A Menendez fivérek próbálták meggyőzni az anyjukat, hogy váljon el

Arra a kérdésre, hogy mégis Joan VanderMolen hogyan tudja összeegyeztetni Erik és Lyle Menendez támogatását azzal, hogy gyászolja húga, Kitty Menendez elvesztését, a nő így válaszolt:

„Lyle és Erik próbálták meggyőzni Kittyt, hogy hagyja el Josét. De végül ez lett az eredménye. Nem tudom, mit mondhatnék még. Kitty állt minden mögött, amit Jose tett, és tudta jól, hogy mit csinál a fiúkkal. Hogy bírta eltűrni ezt a helyzetet? Rosszul vagyok, ha rágondolok, hogy Eriknek, hogy bárkinek is keresztül kellett mennie ezen” – mondta.

Lyle és Erik Menendez 1989-ben

Lyle és Erik Menendez 1989-ben

4. A család azt akarja, hogy szabadon engedjék a Menendez fivéreket

Joan VanderMolen bátyja, Milton kivételével az egész család azt szeretné, ha Lyle és Erik Menendezt szabadon engednék. „Nem érdemeltek meg semmit ebből. Kihasználták és bántalmazták őket, és úgy tűnik, ennek nincs vége” – mondta a nagynéni.

Hozzátette: rendszeresen, van, hogy hetente beszél Erikkel és Lyle-lal, akik továbbra is reménykednek abban, hogy egyszer szabadon engedik őket.

„Reménykednek. Csak ennyit mondhatok, hogy reménykednek. Mindannyian reménykedünk. Sírni tudnék, ha csak arra gondolok, mennyi év telt el, és ők még mindig ott vannak.”

Forrás: Marie Claire Australia Fotó: Getty Images