Fülig érő mosollyal, kuncogva tüntette ki régi barátnőjét Vilmos herceg

2024. október 17.
Igazán jó hangulatban telt a kitüntetés. Szeretettel üdvözölték egymást a régi ismerősök.
Vilmos herceg kuncog

Vilmos herceg a windsori kastélyban adott át kitüntetést régi ismerőse és barátja, Jacinda Ardern, volt új-zélandi miniszterelnök számára. Az esemény pedig különösen jó hangulatban telt.

Vilmos herceg régóta tartó barátságot ápol Új-Zéland volt miniszterelnökével, akinek a mai napon kitüntetést adott át kiemelkedő szolgálataiért. Jacinda Ardner idén januárban, közel öt éven át tartó jegyesség után ment feleségül párjához, Clarke Gayford, új-zélandi televízióshoz, akivel közös gyermeküket várják. A kismama a mai találkozón sötétkék, klasszikusan elegáns, selymesen csillogó ruhában jelent meg, és fülig érő mosollyal üdvözölte Vilmos herceget.

Vilmos herceg és a volt új-zélandi miniszterelnök már korábban is kimutatta szoros kapcsolatát. 2019-ben például egy kétnapos új-zélandi látogatásra érkezett a herceg, amikor hagyományos maori orr-érintéssel köszöntötték egymást. Ezúttal pedig baráti szívélyességgel és kedvességgel örültek az újbóli találkozásnak.

Vilmos herceg szoros kapcsolatot ápol a volt új-zélandi miniszterelnökkel, akivel 2019-ben orr-érintéssel köszöntek

Vilmos herceg szoros kapcsolatot ápol a volt új-zélandi miniszterelnökkel, akivel 2019-ben orr-érintéssel köszöntek

A volt miniszterelnök elsősorban a Koronavírusra adott intézkedéseivel vívta ki az elismerést, hiszen Új-Zélandot tartják nyilván azon nyugati országok egyikeként, ahol a legalacsonyabb volt a Covid-19-hez köthető halálozások aránya.

„Ez egy igazán különleges nap számomra, és elsősorban az otthonomra gondolok” – nyilatkozta Jacinda Ardner. „Ennek a megtiszteltetésnek az elfogadása számomra fontos alkalom arra, hogy köszönetet mondjak családomnak, azoknak, akikkel együtt dolgozhattam és azoknak, akik támogattak benne, hogy olyan szerepet vállaljak, mely örökre életem legnagyobb kiváltsága marad” tette hozzá.

Forrás: Dailymail, Fotó: GettyImages