Vilmos herceg a mai napon visszatért királyi kötelességeihez – óriási rajta a felelősség

2024. április 18.
Vilmos herceg egy hónap kihagyás után most ismét visszatért a királyi feladataihoz, azonban Károly király és Katalin hercegné rákbetegsége miatt hatalmas rajta a felelősség.
Vilmos herceg a jótékonysági szervezetnél

A tavaszi szünet lecsengése után György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg visszatért az iskolapad mögé, ami azt jelenti, hogy csaknem egy hónapos távollét után Vilmos herceg a mai napon visszatér a királyi feladataihoz. Az információk szerint a család ez idő alatt a Norfolkban található vidéki otthonukban tartózkodott, hogy zavartalanul eltölthessék a tavaszi szünetet. 

Az NBC Newsnak adott nyilatkozatában a Kensington-palota azt mondta, hogy Vilmos a mai napon London nyugati régiójában és a vele határos Surrey megyében fog tartózkodni, hogy elismerje a térség közösségi és környezeti hatásokkal foglalkozó szervezeteinek munkáját. Ezt követően a walesi herceg megnézi, hogy egy jótékonysági szervezet hogyan szállítja, válogatja és csomagolja a fel nem használt élelmiszereket. Nem sokkal később pedig egy ifjúsági központba látogat, amely az alapítványtól rendszeres kiszállítást kap, majd a felesleges élelmiszereket a rászorulók közt osztják szét. 

Vilmos herceg a jótékonysági szervezetnél

Vilmos herceg a jótékonysági szervezetnél

Egy forrás szerint annak ellenére, hogy Vilmos herceg egy hónapig távol maradt a munkától, érthető okok miatt rendkívül stresszes volt. 

„Vilmos nagy kötelességének érzi, hogy megőrizze a monarchia stabilitását, és közben megőrizze a közvélemény bizalmát azzal kapcsolatban, hogy minden rendben lesz. Ez óriási felelősség” – nyilatkozta az egyik forrás. 

Katalin rákbetegsége mellett Vilmos édesapja, Károly király a rák egy olyan formájával küzd, amelyet a palota még továbbra sem hozott nyilvánosságra. Mindeközben Vilmos herceg a lehető legmagabiztosabb arckifejezést próbálja felvenni, az információk szerint tehetetlennek és ijedtnek érzi magát. 

„Kisgyerekei vannak, beteg felesége és beteg apja, ráadásul emlékei vannak édesanyja korai elvesztésével kapcsolatban is” – mondta Dr. Tessa Dunlop királyi életrajzíró, majd így folytatta: „Sok minden forog kockán, és szüksége van a támogatásra.”

Forrás: Marie Claire Fotó: Getty Images