Vilmos herceg már az uralkodásra készül a szakértők szerint

2024. április 23.
Vilmos herceg hamarabb uralkodóvá válhat, mint ahogy azt valaha gondolta: a szakértők szerint a trónörökös már most a királyi szerepre készülhet.
Vilmos herceg megtörte a csendet

Nem kérdés, hogy Vilmos herceg pszichésen és érzelmileg borzasztóan megterhelő időszakon mehet keresztül, ráadásul számára a családi válság egyben egy új feladatot is jelenthet. Egyre többen rebesgetik ugyanis, hogy Vilmos herceg hamarabb trónra kerülhet, mint gondoltuk. III. Károly király néhány hónapja jelentette be, hogy rákbetegséggel küzd, majd a bejelentését követően háttérbe is húzódott a nyilvánosság elől. Nem sokkal később kiderült, hogy Vilmos herceg feleségénél, Katalin hercegnénél is rákos megbetegedést diagnosztizáltak.

Vilmos herceg maga is csupán néhány napja tért vissza hivatalos teendőihez, de egy ideje – Kamilla királyné mellett – szinte egyedül képviseli a királyi családot a nyilvánosságban. Az, hogy mindezt egy személyesen ennyire nehéz, turbulens időszakban is kénytelen megtenni, nem véletlen: sok szakértő úgy látja, a palota most „teszteli”, hogy milyen lenne Vilmos herceg uralkodóként.

Vilmos először jelent meg nyilvánosan Katalin hercegné bejelentése óta

Vilmos néhány napja először jelent meg nyilvánosan Katalin hercegné bejelentése óta

Annyi biztos, hogy a trónörökösnek nincsen könnyű dolga, hiszen Erzsébet királyné halálával alapvetően ingott meg a monarchiába vetett bizalom. Vilmos herceg apjának, Károlynak sem igazán volt ideje bizonyítani, hiszen rövid ideje tartó uralkodását hamar megszakította diagnózisa. A brit királyi családdal foglalkozó szakértők úgy vélik, a következő hónapok jelenthetik majd Vilmos herceg nem hivatalos „próbaidőszakát”, melyben a walesi herceg az új szerepkört ízlelgeti, és a közönség is „megszokja” őt, mint első számú autoritásfigurát. Bár Károly király állapotáról egyelőre nincsenek friss információink, érthető, hogy a palota szeretne felkészülni a legrosszabbra és időben „betanítani” Vilmos herceget az új, komoly felelősséggel járó szerepkörre.

Nehéz feladat

Hogy mindezzel kapcsolatban hogy érez maga Vilmos herceg, szinte lehetetlen megmondani, hiszen a palota rendkívül szűkszavú ebben a magánéleti válságokkal terhelt időszakban. Néhányan úgy vélik, a trónörököst meglehetősen nyomasztja a rá váró felelősség, ami váratlanul korán nehezedhet vállaira. Arról nem is beszélve, hogy Vilmos herceg valószínűleg legszívesebben inkább családjára, és nem az országra fókuszálna most. A közeljövőben valószínűleg tisztul majd a kép a brit királyi család körül, de annyi biztos, hogy most mindenki Vilmos hercegen tartja a szemét.

Forrás: Marie Claire UK Fotó: Getty Images