10 izgalmas sorozat, amit egy nap alatt végignézhetsz – akár október 23-án is

2024. október 22.
Mikor is találhatntánk alkalmasabb időpontot egy egy nap alatt végignézhető sorozat megtekintésére, mint az október 23.? Használd ki a pihenőt, és pörgess végig egy izgalmas történetet!
sorozat amit egy nap alatt végignézhetsz A mackó
  • Használd ki a pihenőnapot és pörgess végig egy rövid sorozatot!
  • Ha már régóta végig akartad nézni A mackót, akkor itt a tökéletes alkalom.
  • Íme tíz izgalmas sorozat, amit egy nap alatt végignézhetsz.

A huszonegyedik században egy dolog biztosan közös mindannyiunkban: senkinek nincsen szabadideje, mégis vágyunk a szórakozásra. Még szerencse, hogy itt az október 23., és van egy teljes napunk arra, hogy valami végre elterelje a figyelmünket a hétköznapok szürkeségéről. Mi lehet jobb program egy ilyen napra egy sorozatnál, amit egy nap alatt ledarálhatunk?

Sorozatok, amiket egy nap alatt végignézhetsz:

1. The Last of Us

7,5 óra (9 epizód, mindegyik körülbelül 50 perc)

A 2013-as nagy sikerű videojátékon alapuló The Last of Us egy olyan világba repíti a nézőket, ahol egy gomba teljesen átmossa az emberek agyát, mígnem lényegében agyatlan, húsevő zombikká válnak. Ez a posztapokaliptikus élet teli van szívfájdalommal és reménnyel, szerelemmel és gyásszal, na meg persze horrorral. Pedro Pascal és Bella Ramsey egy lepusztult Amerikán utaznak át, hogy véget vethessenek a járványnak, már ha túlélik.

Itt nézheted: A sorozatot az HBO Max-on streamelheted.

2. Wednesday

7 óra (8 epizód, részenként kb. 50 perc)

Részben rejtélyes, természetfeletti sorozat, részben pedig tinidráma. Akárhogy is, a Wednesday vitathatatlanul nagy sikert aratott 2022-ben. Az internet zsúfolásig megtelt Jenna Ortega karakterével, így ha nem láttad, feltétlenül be kell pótolnod! Miután ismét kirúgták a középiskolából, Wednesday szülei (Luis Guzmán és Catherine Zeta-Jones, azaz Gomez és Morticia Addams) beíratják lányukat a régi alma materükbe, a Nevermore Akadémiára. Itt aztán vannak sellők, vérfarkasok és más problémás tinédzserek, na meg egy sorozatgyilkos, akit a főszereplő mindenáron le akar buktatni.

Itt nézheted: A Netflixen tudod végigpörgetni.

3. Túl a kerítésen

2 óra (10 epizód, egyenként kb. 10 perc)

A Túl a kerítésen egy titokzatos, számos furcsa karakternek otthont adó erdőbe kalauzol minket. Itt lakik a két testvér, Greg és Wirt is, akiknek útját egy beszélő kék madár, egy gyászoló ember és egy veszélyes fenevad is keresztezi. Furcsa, de hangulatos és lenyűgöző animáció, amit különösen ősszel kellemes nézni, vagy ha halloweeni hangulatra vágyunk.

Itt nézheted: streameld az HBO Max-on.

4. Fülig beléd zúgtam

4 óra (8 epizód, részenként kb. 30 perc)

Egy imádni való műsort keresel? Akkor az Alice Oseman képregényén alapuló Fülid beléd zúgtam lesz a tökéletes számodra. Kövesd végig a két tinédzser, Charlie (Joe Locke) és Nick (Kit Connor) románcát, akik előttünk fedezik fel egymás iránti érzéseiket. Vigyázat! Már három évada is megjelent a sorozatnak, így könnyen triplázódhat a képernyő előtt töltött idő, ha beszippant a sorozat.

Itt nézheted: streameld a Netflixen.

5. Testőr

6 óra (6 epizód, minden rész körülbelül egy óra)

Feszült brit dráma a hadsereg egykori PTSD-ben szenvedő veteránjáról, aki az Egyesült Királyság belügyminiszterének testőreként szolgál. Richard Maddennek a Testőrben sincsen könnyebb dolga, mint a Trónok harca ominózus, Vörös Nász című epizódjában. Ebben a sorozatban aztán van minden, ami egy rendőrségi thrillertől elvárható: fordulatok, feszültség és robbantások.

Itt nézheted: pörgesd végig a Netflixen.

6. A kibukott

6 óra (8 epizód, részenként kb. 45 perc)

Mostanra minden bizonnyal már mindenki hallott Elizabeth Holmesról, a Theranos orvostechnikai cég kegyvesztett alapítójáról, akit 2022-ben csalásért ítéltek el. Alig két hónappal azután, hogy megszületett az ítélet, egy minisorozat készült a felemelkedéséről, méghozzá Amanda Seyfrieddel a főszerepben, aki Emmy-díjat kapott alakításáért.

Itt nézheted: a Disney+-t kapcsolt be a sorozatért.

7. A császárné

6 óra (6 epizód, mindegyik körülbelül egy óra)

1853: I. Ferenc József osztrák császár házasodna! Az önfejű, bajor Elisabeth, azaz Sisi elkíséri alázatos húgát, Helene-t, hogy találkozzon Ferenccel, de mindenki legnagyobb meglepetésére a császárt teljesen magával ragadta Sisi lázadó, magabiztos és kiszámíthatatlan természete. Egy izgalmas sorozat az uralkodói pár szerelméről és kapcsolatuk korai éveiről.

Itt nézheted: streameld a Netflixen.

8. Gyilkos a házban

10 óra (20 epizód, egyenként kb. 30 perc)

A kiváló szereplőgárdával és lebilincselő gyilkossági üggyel büszkélkedő Gyilkos a házban minden krimiimádó számára kötelező. Egy New York-i társasházban történt haláleset arra késztet három lakót (Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez), akik szintén igazi krimirajongók, hogy saját podcastot készítsenek és maguk járjanak a rejtély végére. A 2. évadban pedig Shirley MacLaine, Amy Schumer és Cara Delevingne csatlakozik a szereplőgárdához.

Itt nézheted: streameld a Disney+-on.

9. A mackó

4 óra (8 epizód, részenként 20-30 perc)

Felbomlott családok és a vendéglátás hektikus világa. A híres séf, Carmy Berzatto (Jeremy Allen White) kénytelen hátrahagyni a Michelin-csillagos éttermek világát, és visszatérni Chicagóba, hogy átvegye néhai testvére olasz szendvicsezőjét, a The Original Beef of Chicagolandet. Carmy a konyhán zsonglőrködik, miközben próbál megbirkózni bátyja halálával, valamint saját mentális problémáival.

Itt nézheted: A mackót a Disney+-on éred el.

10. Különválás

8 óra (9 epizód, részenként körülbelül 50 perc)

A Különválás egy antikapitalista történet egy kis Black Mirror-os csavarral. Egy olyan világban játszódik, ahol a dolgozók elválaszthatják munkahelyi emlékeiket civil életüktől, ami egy bizarr, steril irodai világot eredményez. Mindez csak akkor létezik, amikor az alkalmazottak fizikailag is az irodában vannak, a szabadidejükben pedig fogalmuk sincs, hogy mit csinálnak a munkahelyükön.

Itt nézheted: streameld az Apple TV+-n.

Forrás: Mashable, Fotó: IMDB