Izgalomra vágysz? Ezek a legjobb nyomozós sorozatok a Netflixen

2024. április 08.
A vérbeli foteldetektívek örülhetnek: megtaláltuk a Netflix legjobb nyomozós sorozatait, amik órákra képesek kiszakítani minket a valóságból.
Izgalomra vágysz? Ezek a legjobb nyomozós sorozatok a Netflixen
  • Egy jól megírt nyomozós történet képes székhez szegezni a közönséget.
  • A krimi egy igazi örökzöld téma.
  • A Netflix legjobb nyomozós sorozataiból válogattunk.

A krimi és a thriller mindig is a fikciós történetek egyik legnépszerűbb fajtája volt és most, a streaming korszakában is vitathatatlanul virágzik a műfaj. Nem is csoda, hiszen nincs is izgalmasabb annál, mint amikor az otthonunk biztonságából egy bűntény közepén találjuk magunkat egy nyomozós sorozat segítségével.

Agatha Christie óta a Netflix is tisztában van azzal, hogy egy jól kitalált detektívsztorival a székhez lehet szegezni a közönséget, hiszen sokan imádják a szereplőkkel együtt felfejteni a leghátborzongatóbb gyilkosságok elkövetőihez vezető szálakat. Mi most hat nyomozós sorozatot ajánlunk a streaming platform kínálatából, hogy minden rejtélyfejtő megtalálhassa a kedvére való szériát.

Nyomozós sorozatok a Netflix kínálatából:

1. Testek (Bodies)

A felnőtteknek szóló, DC Comics által kiadott képregényen alapuló Bodies négy idősíkot mutat be, mindegyikben más-más nyomozóval, aki egy holttest után nyomoz ugyanabban a londoni utcában. A világvége-hangulat egyesíti az évszázadokon átívelő történetet, konceptuálisabbra emelve azt egy átlagos gyilkossági rejtélynél. Érdemes rá sok időt szánni, mert ha egyszer elkezded nézni, nem akarod majd abbahagyni. Pláne, hogy olyan színészek játszanak benne, mint Stephen Graham (Az ír), Shira Haas (Unortodox) vagy Jacob Fortune-Lloyd (A vezércsel).

2. Murderville

A Murderville egy semmihez sem hasonlítható krimivígjáték, amelyben sztárok vendégeskednek és improvizálnak Will Arnett vezetésével. A sorozatban többek között Kumail Nanjiani komikus, Sharon Stone, Maya Rudolph és Conan O’Brien is vendégszerepelnek.

3. Hihetetlen (Unbelievable)

Egy fiatal nőt azzal vádolnak meg, hogy hazudott az ellene elkövetett nemi erőszakról. Csakhogy közben két nyomozónő több kísértetiesen hasonló támadás nyomaira bukkan. A 2019-es Hihetetlen négy Emmy-jelölést kapott, ami nem is csoda, ugyanis a drámasorozat készítői egy igaz történetet, pontosabban egy 2015-ben megjelent, 2008 és 2011 között elkövetett nemi erőszakokról szóló Pulitzer-díjas cikket adaptáltak.

4. Mindhunter – Mit rejt a gyilkos agya

A Mindhunter – Mit rejt a gyilkos agya egy lélektani-bűnügyi thrillersorozat, amit Joe Penhall készített az 1995-ös igaz történetet feldolgozó, Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit című könyv alapján. A sztori két FBI-ügynököt (Jonathan Groff és Holt McCallany) követ, akik évek óta kutatnak, hogy megértsék a bebörtönzött sorozatgyilkosok pszichológiáját. Az elkövetőkkel interjúkat készítenek annak reményében, hogy talán a megszerzett ismeretek segítségével meg tudják oldani a folyamatban lévő ügyeket. A két évadból álló sorozat inkább a szereplők személyiségére összpontosít, mint a szörnyű halálesetekre, de ettől nem lesz kevésbé dermesztő. A nyomozók ugyanolyan megszállottan foglalkoznak a gyilkosokkal, és hosszú beszélgetéseken keresztül vizsgálják azokat a nőgyűlölő motívumokat, amelyek megjelennek az áldozatok gyilkosainak fejében.

5. Éjjeli ügynök (The Night Agent)

A lendületes Éjjeli ügynök egy bombafenyegetéssel kezdődik. Ám Peter Sutherland FBI-ügynök belekeveredik egy, az Egyesült Államok kormányának legmagasabb szintjein működő téglához kötődő óriási összeesküvésbe. Sutherland meg akarja menteni a nemzetet, ezért kutatni kezd az áruló után, miközben Rose Larkin volt vezérigazgatót is meg kell mentenie azoktól az emberektől, akik meggyilkolták nagynénjét és nagybátyját. Az ügynök így bizony alaposan elmélyül a bérgyilkosok, titkosszolgák és politikai agresszorok világában.

6. A tettes (The Sinner)

A tettes című misztikus thriller egy kiégett, de tehetséges nyomozót követ, aki úgy érzi, nem kapott elég választ arra, hogyan történhetett meg egy hidegvérrel elkövetett gyilkosság a kisvárosban, ahol él. Nyomozás közben viszont sötét titkokat talál… Szembekerül egy szociopatával, aki megpróbálja élve eltemetni, vagy egy nővel, aki bármiféle ok nélkül leszúr egy férfit.

Forrás: Netflix, Fotó: IMDB