A magyar márka, a Bibi by Bianka új kollekciója tele van rejtett érzelmekkel

2024. október 20.
A Bibi by Bianka szeret a színekkel, formákkal és az anyagokkal kísérletezni, emellett a kézműves horgolás elengedhetetlen minden kollekcióban.

Csitos Binka, a Bibi by Bianka tervezője hét éves korában álmodta meg, hogy megalkotja saját divatmárkáját. A Bibi by Bianka szeret a színekkel, formákkal és az anyagokkal kísérletezni, emellett a kézműves horgolás elengedhetetlen minden kollekcióban. Bibi fontosnak tartja, hogy megőrizze a divat hagyományait, és megmutassam a következő generációnak, milyen stílusosak lehetnek a „nagymama pulóverei”. De a márka hisz abban is, hogy mindenki különleges, és hogy ezt mindenkinek ki kell mernie mutatni. Bibi segít kifejezni belső színeidet és játékosságát. Merj kilépni a komfortzónádból.

A 2024/2025-ös őszi-téli kollekció mélyebb, erőteljesebb és sötétebb színeket kapott, ugyanis a tervező a nagypapája emlékére és tiszteletére készítette. „A halála után nagy fekete űr maradt a szívünkben, és csak arra tudtunk gondolni hogy nincs már köztünk – meséli Bianka, a tervező. – De én ezt nem akartam, és úgy akartam emlékezni, amit itt hagyott nekünk, azok a csodás élményeket, pillanatokat és a sok szeretettet. Minden egyes szín a ruhákban egy-egy emléket testesít meg. Hogy milyen volt nagypapám? Vörös-bordó: azok a születésnapok és ünnepek, ahol nagypapa a kedvenc vörösborát itta és vígan ünnepeltünk. Törtfehér: amikor nagypapa éppen uzsonnáját ette, és amikor meglátott, felkockázta katonákra a fehérszalonnát, hogy könnyebben tudjam vele együtt majszolni az ételt. Szürke: azok a sok fekete-fehér képek, amikor harcolt a hazájáért, egy békésebb Magyarországért. Fekete: mindegy milyen esemény volt, mindig a fekete bocskor öltönyét viselte büszkén!”

Nézd meg a kollekciót a galériában:

14 fotó megtekintése

Biankát még a nagymamája tanította meg horgolni, így lett a márka jellegzetessége a horgolás. Az új, Fraulein névre keeresztelt kollekció színeket és emlékeket köt össze. A nagypapája nevezte így a nagymamáját. A ruhák fazonja a lazább és kényelmes vonalat képviselik. A mellény, amely a férfi mellénytől jött át, az oversize blézer, a laza, bő nadrág „a férjemtől kölcsönbe vettem és egy kicsikét nagy rám” stílust képviseli. A jersey felső és ruha rugalmasságot, a szabad mozgást és a könnyedséget mintázza. A kollekciót bemutató fotósorozatot Révfülöp közelében a Málik Borászatban Badacsonyban készítették el.

„Nagyon fontos lett nekem ez a kollekció, hisz a múltamat, a jelenemet és a jövőmet jelenti. Még ha nem ugyanazért is harcolok, mint ahogy a nagypapám tette, de én is azért harcolok, hogy az álmomat megvalósíthassam.”

Fotó: Nemes Bálint