Magyar győztes a siketszépségversenyen

2013. július 17.
Magyar lány győzött a Prágában megrendezett Miss Deaf World és Europe 2013 szépségkirálynő-választásán, ahol a bírák Kínál Tímeát találták a legszebbnek.

Kínál Tímea azt követően jutott ki a júliusi nemzetközi versenyre, hogy idén ő lett a hazai siketszépségverseny győztese, majd a Szegedi Miss Brilliance Silence szépségkirálynője. A nemzetközi döntőt élőben közvetítették, végig lehetett izgulni a fürdőruhás és estélyi ruhás bemutatón kívül a különböző produkciókat is. Tímea egy táncos bűvészmutatványt adott elő. A produkciók művészi értéke kiemelten fontos tényező volt a versenyen, a fellépők bebizonyították, hogy hallás nélkül is képesek úgy táncolni – vagy akár énekelni –, hogy azzal elkápráztassák a nézőket. Tímea egy hazai hallássérült divattervező, Szabó Gergely ruhájában vette át a koronát.

A romániai Nagybányán született Tímea félévesen vesztette el a hallását, amikor az orvosok nem elég körültekintően kezelték fülgyulladását. Tímea varrónőnek tanul, divattervező szeretne lenni. A verseny után több fotózási felkérést kapott, és bízik benne, hogy a jövőben is megkeresik majd hasonló ajánlatokkal.

Aki szeretné megnézni a versenyt, ezen a linken utólag is megteheti!