Fesztivál- és bulihangulat: hajkalauz

2024. augusztus 11.
A fesztiválszezon egyik legfontosabb kérdése szépségfronton a tökéletes partifrizura. Megnéztük, hogy melyek idén a legnépszerűbb megoldások, és hogy melyik kiknek is lehet jó választás, ha szeretnének tűnni a tömegből.

A fesztiválozók többségének elsődleges vágya, hogy a nyári gondatlansággal átitatott partiszezonban emlékezeteset bulizzon a hozzá legközelebb álló barátaival. A jegyvásárlás utáni legfontosabb dolog viszont már az – legalábbis számos nő esetében –, hogy milyen szettben, illetve milyen sminkkel és frizurával csápol majd kedvenc énekese koncertjén. Mi most utóbbira fókuszálva azt néztük meg, hogy melyek azok a stílusos, nőies, és ami a leglényegesebb, könnyen elkészíthető frizurák, amelyekkel nemcsak magunkra vonzzuk a tekinteteket, de kényelmes és tartós hajviseletnek is bizonyulnak majd.

Következzen három kedvenc ajánlatunk az idei szezonra, néhány kihagyhatatlan formázókedvencünk és látványos vagy éppen praktikus hajas kiegészítő kíséretében.

Sellőlányhullámok extrákkal

Az egyik legkönnyebben megvalósítható, egyben szuper nőies és bohém frizuraötlet a fesztiválra – attól függően, hogy milyen kiegészítőkkel, ruhával párosítjuk. Csak azoknak való hajviselet, akiket nem idegesít a vállukat verdeső, buja tincsek dús sokasága. Ezt a frizurát nagyon könnyen lehet kombinálni látványos, fesztiválkompatibilis hajpántokkal, virágfüzérrel, szivárványszínű fejdíszekkel, de a klasszikus vonal képviselői kalapot is választhatnak hozzá.

Ha tényleg extradús, látványos eredményt szeretnénk, akkor – a haj precíz besütésén túl – ne spóroljunk a megfelelő ápoló- és stylingtermékeken. Hajmosás után, törölközőszáraz hajvégekre vigyél fel két-három pumpányi Bed Head Tigi After Party hajsimító krémet az extra ragyogás és simaság érdekében. Ezután fújd be hajad hővédővel, és szárítsd meg teljesen. Ezt követően kezdődhet a sütővasas hajformázás! A laza hullámok érdekében, miután kihűltek a tincsek, fésüld át a Tangle Teezer Ultimate Finisher hajkefével, és fixáld a Bed Head Tigi Masterpiece hajlakkal.

  1. Tangle Teezer Ultimate Styler hajformázó
  2. Bed Head Tigi Some Like It Hot hővédő spray
  3. Bed Head Tigi Masterpiece hajlakk
  4. Bed Head Tigi After Party hajsimító krém
  5. Invisibobble HAIRHALO Nordic Breeze Midsommar Love hajpánt
  6. Tengericsillag hajdísz, sellosziget.hu
  7. Rózsakvarc sellőlány tiara, gosupps.com
  8. Virágkorona, lufik.hu

Fésűs fejpánt & ragyogó tincsek

A fésűs fejpántok – nagy pihenő után – megújult erővel térnek vissza a következő hónapokban. A kilencvenes évek kedvencét most több divatház (a Givenchy, a Maryling és Helmut Lang bemutatóin is láthattuk) is elővette, és egy biztos: nem csak a kifutókon a mutat jól. Ha megtaláltuk közöttük a kedvencünket, legyen az egy extrém, színes, csillogó vagy éppen egy szolidabb fekete, hagyományos fekete-barna retró induló, tökéletes társunk lehet a többórás bulifutamban – csak válasszunk kényelmes darabot. Szépen a helyükön tartja a fejtetőn a hajszálakat. Remek opció egy laza, texturált frizura esetén, de ugyanígy verhetetlen egy csillogó, egyenes, egészséges hajzuhataghoz is.

Ami pedig a hajad megfelelő elő- és felkészítését illeti a bulira, hajmosás után óvatosan fésüld ki, majd törölközőszáraz hajszálaidra vidd fel teljes hajhosszban a Bed Head Tigi Queen For a Day dúsító spray-t. A választékok közötti részről se feledkezz meg. Ezt követően száríts be a hajad a kívánt módon, és élvezd az extrán dús hajkoronát. Az apró babahajakra tökéletes megoldás a Bed Head Tigi Sticker Wax. Hővédelemhez és párataszításhoz pedig használd a Bed Head Tigi Hővédő spray-t.

  1. Tangle Teezer Ultimate Detangler Vinted Leopard hajkefe
  2. Bed Head Tigi Queen For a Day dúsító spray
  3. Bed Head Tigi Sticker Wax
  4. Bed Head Tigi Some Like It Hot hővédő spray
  5. Invisibobble Happy Hour Cherry Cherry Lady hajgumiszett
  6. Strasszos, bolyhos keretű hajkarika, joom.com
  7. Strasszköves fésűs hajpánt, ajandekkozpont.hu

Statement kiegészítők & slick bun

Az idei fesztiválszezon sztárjai egyértelműen a hajas kiegészítők, ezek közül is az úgynevezett statement darabok, amelyek nagy tömegben is magukra vonzzák a tekinteteket. És bár az alappillére ezeknek egy gondosan előkészített és stylingolt haj, érdemes időt szánnunk arra, hogy az igazit megtaláljuk kiegészítők terén.

A kínálat széles, egészen sokféleképpen tűnhetünk ki a tömegből: színes hullámcsatok, strasszköves vagy épp feliratos csitcsatok, hatalmas retró hajgumik, szobrászati alkotásokra hajazó fejpántok, fej- és hajdíszek, tollak, hajszínező kréták és tollak, hajgyöngyök és -ékszerek csábítanak vásárlásra. Természetesen apró fonatokat is készíthetünk, amelyekbe színes vagy csillámos, különböző vastagságú tincseket vegyíthetünk.

Arra érdemes figyelni egy hasonlóan statement stílusú kiegészítő bevetésénél, hogy ilyenkor szerencsésebb, ha a frizuránk alapja letisztult (de persze a fesztiválszezon, és pláne az éjszaka bármit elbír). Sokan szeretik – főleg, ha a bulizás a cél – a még kényelmes, de szoros copfot, kontyot. Utóbbi slick bun néven évek óta nagy bulikedvenc. Itt az extra volumenért: törölközőszáraz hajvégekre vigyél fel két pumpányi Bed Head Tigi Small Talk hajsűrűség növelő krémet, vészhelyzet esetére pedig a táskádba is betehetsz egy kompakt hajkefét. Táskamérettől függően, mondjuk, egy stílusos Tangle Teezer Compac Stylert, vagy ha kevés hellyel gazdálkodsz, jöhet egy praktikus kis Tangle Teezer Original Mini.

  1. Bed Head Tigi Manipulator Matt Wax
  2. Tangle Teezer tupírfésű
  3. Bed Head Tigi Small Talk hajsűrűség növelő krém
  4. Tangle Teezer Mini Detangling Original hajkefe
  5. Invisibobble Sparks Flying Duo szett
  6. Invisibobble Wrapstar Cat In The City hajgumi szalaggal
  7. Teknőcmintás klipsz, Women’ Secret
  8. Vintage hajgumi, Harahu
  9. Pink csillám hajtincs, csillamhaj.hu

Fotó: Getty Images, Marie Claire-archívum