Frizurák, amelyeket nem felejtünk el soha

2024. március 07.
Bár egymást érik az újabb hajtrendek, néhány legendás frizura örökre beírta magát a hajszobrászat történelemkönyvébe, nők tucatja választja őket újra és újra.
legendás frizura
  • Nemcsak a divat, de hajszobrászat is ismeri az időtálló snitteket
  • Hiába futnak be minden évben az újabbnál újabb hajtrendek, vannak olyan legendás frizurák, amelyek soha nem mennek ki a divatból
  • Julia Roberts, Linda Evangelista, Farrah Fawcett frizuráját mind a mai napig sokan „kérik”

A frizura fontos szerepet tölt be az életünkben, nem véletlen, hogy emberek milliói másolják az aktuális trendeket, és merülnek alá a divat világában, hogy újabb ötletekre leljenek. Néhány snitt akkora karriert fut be, hogy évtizedek múltán is pontosan tudjuk, melyik hajkoronáról van szó. Olyan fazonok ezek, amelyek nemcsak, hogy kiállták az idő próbáját, de túlmutatnak a trendeken, sztárfodrászokat és amatőröket inspirálnak.  

Julia Roberts legendás frizurája

A Pretty Woman főszerepét alakító Julia Roberts legendás fürtjeit nem feledjük soha, és talán nem meglepő, hogy ma is sokan szeretik így viselni zabolátlannak tűnő loboncukat.

Julia Roberts a Pretty Woman című moziban

Julia Roberts a Pretty Womanben (Fotó: Getty Images)

Marilyn Monroe legendás frizurája

Bár Marilyn Monroe legendás szőke tincseit ma is jól ismeri mindenki, mesterfodrászok körében pedig az alábbi fazon különösen közkedvelt: a régi fém hajcsavarókkal elkészített frizura tökéletesen keretezte a felejthetetlen arcot.

Marilyn Monroe legendás portréja

Cicely Tyson legendás frizurája

Cicely Tyson háromszoros Emmy- és Tony-díjas amerikai színésznő volt az első fekete híresség, aki címlapon mutatta meg hajfonatát. A fonást óriási népszerűség övezte, az ugyanis nemcsak stílusos volt, de praktikus is, ráadásul a hajat is óvta.

Cicely Tyson amerikai színésznő fonott hajjal

Cicely Tyson amerikai színésznő 1973-ban (Fotó: Getty Images)

Brigitte Bardot legendás frizurája

Brigitte Bardot feltűzött hajkoronája a kócos tudatosság remekműve: miközben a frizura finoman felfelé húzta az arcot, a puha, buja tincsek finom keretet adtak az arcnak. Sztárfodrászok szerint ez a fazon jelenti a könnyed eleganciát.

Brigitte Bardot portré a '60-as évekből

Brigitte Bardot a ’60-as években (Fotó: Getty Images)

Linda Evangelista

Linda Evangelista soha nem félt kísérletezni, egy igazi kaméleon volt, 1991 és 1996 között 17 különböző árnyalatot viselt, és talán mondani sem kell, mindegyik jól állt neki. Skarlátvörös pixie frizuráját örökre beírta a hajszobrászat történetébe.

Linda Evangelista vörös hajjal 1991-ben

Linda Evangelista 1991-ben (Fotó: Getty Images)

Farrah Fawcett legendás frizurája

Farrah Fawcett függönyfrufrujával, angyalszerű hajzuhatagával egyszerűen nem lehet betelni, fodrászszalonokban még mindig sokan „kérik” az ő legendás frizuráját.

Farrah Fawcett portré 1975-ből

Farrah Fawcett 1975-ben (Fotó: Getty Images)

Jane Birkin legendás frizurája

Jane Birkinnek nemcsak a hangja, az arca vagy épp a fogai közötti szexi hézag volt a védjegye, de legendás frizurája is, ami annyira természetes, laza és nőies, hogy hatására nők tucatja kopírozta őt.

Jane Birkin portré 1970-ből

Jane Birkin és az ő legendás frizurája 1970-ben (Fotó: Getty Images)

Forrás: Vogue Fotók: Getty Images