Az 5 legjobb frufru nyári frizurához 40 felett

2024. június 30.
2024 nyarán a frufru mindent visz a nyári hajtrendeknél. 40 felett sem kell lemondanunk a játékosságról és változatosságról, amit egy jól megválasztott frufru hozzáad a frizuránkhoz. Mutatjuk, kinek milyen frufrut ajánl a sztárfodrász, és hogyan viselhetjük a frufrut igazán jól!
5 legjobb frufru 40 felett
  • A frufru azért is praktikus, mert a legegyszerűbb módszer, hogy változtassunk a megjelenésünkön és hajviseletünkön.
  • Számos variáció közül válogathatunk, így mindenki talál olyan frufrut, ami igazán jól áll a személyiségéhez, arcformájához.
  • Milyen hajtípusból milyen frufrut vágassunk 2024 nyarán?

Sokan úgy gondolják, a frufru egy bizonyos kor felett már inkább kínos, mint menő. Ez egyáltalán nem igaz. A 2024-es nyári hajtrendek között a frufru mindenképp az első háromban van, ám nem csak ezért érdemes megtalálnunk 40 felett is azt a frufrut, ami igazán illik hozzánk.

Egy jól megválasztott frufru ugyanis a lehető legegyszerűbb módszer arra, ha változtatni akarunk valamit a frizuránkon, nem túl drasztikusan, ám látványosan.

Mutatjuk, melyik öt frufru lehet remek választás 40 felett is, ha látványos és mutatós nyári frizurát szeretnénk!

Az 5 legjobb frufru 40 felett 2024 nyarán

1. Függönyfrufru

Óvatos embereknek a függönyfrufru lehet ideális választás. Ez ugyanis relatíve hosszú, így hamar lenő, ha mégsem tudunk megbarátkozni vele. Emellett a függönyfrufru szinte bármilyen arctípushoz illik, csak arra kell figyelnünk, hova esnek a végek. 

Vágathatunk olyan függönyfrufrut, melynél szinte a száj sarkáig ér a széle, mint Priyanka Chopra, ilyenkor a szájunkra tereli a figyelmet a frufru. De az arccsontot is hangsúlyozhatjuk ezzel a frufruval, ha éppen addig ér, mint az orrcsúcsunk, ahogy Emily Ratajkowskinak. 

A szemeket a Dakota Johnsonéhoz hasonló, szem fölé érő frufruval emelhetjük ki legjobban.

A függönyfrufru a sztárfodrász szerint enyhén hullámos hajból mutat a legjobban. Ha a hajunk teljesen egyenes és/vagy vékony szálú, könnyen lelapul a függönyfrufru, így pont a vágyott volumen hiányzik majd.

2. Ritkás frufru

Bár a Z generáció kapta fel, 40 felett is jó választás lehet a ritkás frufru. Nagy előnye ugyanis ennek a változatnak is, hasonlóan a függönyfrufruhoz, hogy könnyű lenöveszteni, ha nem szeretnénk tovább viselni.

Azt azonban jó, ha tudjuk, hogy az ilyen ultravékony frufru könnyebben zsírosodik, lelapul. Ezt késleltethetjük, ha rögtön hajmosás után rakunk egy kis szárazsampont a frufru tövéhez. 

A ritkás frufru sokkal lágyabbá teszi a vonásokat, így különösen szögletes archoz jó választás, ráadásul alapvetően bármilyen hajtípus esetén működik.

3. Mikrofrufru

Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb frufru a nagyon rövid mikrofrufru. Hasonló az elv, mint a ritkás frufru esetén, ám sokkal rövidebbre vágjuk. Ahogy Nicola Peltz Beckhamnél is látszik, a frufru jóval a szemöldök fölött ér véget. Legyen a vége összevissza hosszúságú, így nem teszi szigorúvá a tekintetünket. 

Olyankor lehet jó választás a mikrofrufru, ha az arcunk kicsi, és így egy nagy, telt frufru alatt teljesen elveszne. Külön előnye ennek a hajviseletnek, hogy nagyon könnyű formázni. Vaksszal vagy por hajformázóval az ujjainkkal egyszerűen a kívánt helyzetbe igazíthatók a hajszálak a homlokunkon.

4. Teljes frufru

Nem maradhat ki egyetlen frufruval kapcsolatos összeállításból sem Taylor Swift ikonikus frufruja. Az énekesnőéhez hasonló telt, egyenes és teljes homlokot takaró frufru különösen akkor jó, ha magas a homlokunk, így vizuálisan rövidít az arcunkon. Ha kicsi az arcunk, akkor viszont érdemes más frufrutípust keresnünk, mert ez a telt frufru összenyomhatja az arcot.

Szárításkor érdemes oda-vissza húzni a kerek hajkefével és finoman laposra szárítani, így sokkal természetesebb hatást kelt ez a látványos frufru.

5. Oldalfrufru

Heidi Klum és Lily Collins is imádja az oldalfrufrut, ami 2024 nyarán nagy kedvenc. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nagyon laza és természetes ez a frufruváltozat. Arról nem is beszélve, hogy milyen könnyű lenöveszteni.

Célszerű rögzítenünk azonban némi hajlakkal formázás után, mivel az oldalfrufru hajlamos lehet a szemünkbe hullani.

Forrás: British Vogue Fotó: Getty Images