4 tavaszi hajtrend, amit mindenhol látni fogsz

2024. április 09.
Nincs mese, itt a tavasz. Ha frizuratéren szeretnénk újítani kicsit, rengeteg friss és aktuális hajtrend közül választhatunk. Mutatjuk is a négy kedvencünket közülük.
tavaszi-frizura

A tavasz sokak számára a megújulás időszaka, amikor is előszeretettel vágunk bele komolyabb diétákba, hajhullás elleni és hajszálerősítő kúrákba, de csúcsszezonnak számít ez a frizuraváltoztatás terén is. Amennyiben már eldöntöttük, hogy a fodrászszékből egy új, a tavaszi frizuratrendeknek megfelelő hajjal szeretnénk felállni, akkor csak ki kell választanunk a számunkra legideálisabb fazont.

Tavaszi frizuratrendek

Egyelőre úgy tűnik, a tavaszi frizuratrendek között a természetes hajszínek egyre népszerűbbek lesznek, és a meleg árnyalatok veszik át a vezető szerepet. Igazából az előző évben is hasonlónak lehettünk szemtanúi, a cowboy réz és a Bambi-szőke térnyerésével. „Az idei év a 2023-as meleg árnyalatú hajtrendek evolúciója lesz, és megjelenik mind a bézs, mind az arany tónus a szőkék és barnák esetében” – mondta el Adrienne Dara fodrászoktató és dizájnspecialista. A vörös, réz és arany színek továbbra is vezetnek a szezonban. A meleg árnyalatok pedig erős versenytársakká váltak 2024-re.

1. Vajas szőke és rezes árnyalatok

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)


Sydney Sweeney nem panaszkodhat a sikereire az utóbbi hónapokban – és itt nem csak a filmvászonra gondolunk. A színésznő valóságos szépségikonná nőtte ki magát, jellegzetes hajszíne az egyik vezető tavaszi frizuratrendnek számít az idei szezonban. Egyrészt a hajszíne is pazar, de a tökéletesen beszárított és -állított tincsei is megérnek egy misét.

2. Meleg barnák

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin)

„Idén tavasszal várhatóan visszatér a természetes ihletésű hajszín” – mondja a szakértő,  szerinte nagyon szép példa minderre a magyar modell, Palvin Barbara barna hajszíne. Hozzátette, a modell mindig stílusosan viseli a természetes hajszíneket, az Emporio Armani számára készült kampányban ez a „pirítósbarna” árnyalatú haj különösen szép volt.” Ennek a tavaszi frizuratrendnek a népszerűségét egyébként már a vörös szőnyegen is láthattuk, ahol egyre többen bukkannak fel meleg barna színben játszó tincsekkel.

3. Barokk bobok

@lydiafowlermakeup

We defo got volume #bighair #bobhaircut #bobhairstyle #hairhack

♬ original sound – T_Sm0ove

„A hajvágás terén továbbra is a bob trend emelkedik ki, mint a leggyakrabban kért vágás” – meséli Dara. Tehát, ha egy jelre várunk, hogy végre levágjunk jó néhány centimétert a hajunkból egy elegáns bob kedvéért, akkor ez az lehet…

Lily Aldridge például tökéletesen viseli az idei tavaszi frizuratrendek „legforróbbját”, a barokk bobot, de Zendaya és Kelly Rowland verziói is tökéletesen meggyőzőek. A dús hatású, stilizált bob hajvágásnál a formázáson, és az extrém „térfogaton” van a hangsúly. Erős tartás, hetyke tincsek, kifinomult beszárítás, és szexi, pikáns összhatás jellemzi.

4. Játékos pixie hajak

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Julia Garner (@juliagarnerofficial)

Julia Garnernek hála újabb körben fedezhetjük fel magunknak a pixie hajat, ezúttal az egyik legnépszerűbb 2024-es tavaszi frizurák között. Tökéletes arckeretező, ideális, ha szeretnénk kiemelni és középpontba állítani a vonásainkat. Praktikus választásnak sem utolsó, ha időhiányban szenvedünk. Egy-két must have hajápoló termék (styling spray, és mondjuk egy bevált hajformázó balzsam), és pár perc kell csak a csodához vele.

Forrás:WhoWhatWear.com Fotó: Getty Images