Fashion Days: Future Generation I.

2013. október 06.
A Marie Claire Fashion Days fiatal tervezőinek pazar show-ja láttán tegnap joggal maradt tátva minden száj – figyelem: vasárnap ismétlés!

A szombat délután talán egyik leginkább várt bemutatója a „future generationé”, pontosabban annak az első feléé volt. Fél 2-től ugyanis az első „blokk” kollekcióit tekinthette meg a közönség: a K I T I N, a KOMOD, a Mei Kawa, a ZAKO, a Zigi és a Zoe Phobic tavaszi–nyári lookjait. Legkésőbb ekkora megtelt a hatalmas terem, ami szépen mutatja: évről évre egyre nagyobb tömegeket vonzanak a bemutatók, a dizájnerek közül pedig nem egy tekintélyes rajongótáborral büszkélkedhet – és ez akkor is jelzésértékű és örvendetes, ha inkább a hazai divat és divatélet semmilyenségén vagy hiányán szokás nyafogni manapság. De ugorjunk.

A K I T I N lázas, öntörvényű férfidivatja mindenképpen tekintélyparancsoló – ezeket a mesés sárgákat pedig ugyanúgy imádjuk most, ahogy jövő tavasszal fogjuk. Varga Flóra első kollekciója olyan, amelynek láttán már most kíváncsiak vagyunk a folytatására.

A KOMOD hátkivágásai egészen bámulatosak, a derékhangsúlyos holmik egyszerűen szépek, a hosszan felsliccelt szoknyák, a csodás dekoltázsok, az egész nagyvonalú elegancia pedig látványos és dicséretes.

A Mei Kawa hangsúlyos derékmegoldásai egyszerre izgalmasak és diszkrétek, a zárt, szoros, feszes zakókba pillanatok alatt beleszerettünk, az iskolaköpeny-elegancia minimalizmusa pedig szemet gyönyörködtető.

A ZAKO mámorító mintapárosításai előtt kalapot emelünk. Egészen újszerűnek ható, lendületes holmikat láttunk, pompás és örömteli játékot a csíkokkal, a zsebekkel, a feketékkel, a fehérekkel, a szürke százötven árnyalatával és a bivalyerős pirosakkal. Így tovább.

A Zigi szupernőies sortjait most azonnal felvennénk, a finom virágaiért és kecses harangszoknyáikért pedig rajonghatnak majd kedvükre a fashionisták a következő szezonban. Szerette a szemünk és a szívünk ezeket a kékeket, a friss türkizeket, ezeket a néha már-már angyali sziluetteket.

A Zoe Phobic kedves aszimmetriáját sem lehetett nem szeretni, és a lágyan ringó arany kiegészítőkből is muszáj lesz beszerezni egyet-kettőt. Könnyű pamutok, hangsúlyos vállak, pazar szoknyák. Ez igen.