Táskát készített egy francia tervező Balázs Béla kötetéből

2014. január 16. |

Magyar szerző kötetét is felhasználta híres, könyveket formázó táskasorozatához Olympia Le-Tan francia tervező.

Nemezzel borított, színes vászonnal kibélelt, hímzéssel, applikációval díszített, csattal záródó apró varázsszelencék Olympia Le-Tan book-clutch néven futó kiegészítői. A kis táskák, amelyek komoly sztárok hóna alatt is ott lapulnak egy-egy estélyen, könyvet formáznak, huzatuk pedig olyan, mintha könyvborító volna.

A vagány brit-francia tervező évek óta készíti kisszériás alkotásait, felhasználva a világirodalom legnagyobb szerzőinek és regényeinek nevét, címét. A könyvek talán még sosem kerültek ennyire a divat reflektorfényébe, bár a táskák sajnos többe kerülnek, mint egy jó könyv egy antikváriumban…

Ha a nagy divatházaknak eszükbe jut szöveteket, pólókat, táskákat népszerű városok vagy országok jellegzetességeivel díszíteni, akkor legtöbbször a párizsi Eiffel-toronyig vagy a New York-i szabadságszoborig terjed a fantáziájuk. Ezért (is) üdítő végignézni Olympia alkotásait: a book-clutchokon ugyanis megjelenik Európa itteni fele is (tiroli templomok, lengyel könyvkiadó, Franz Kafka és Dracula képében).

Ami pedig az igazi meglepetés, hogy táska készült Balázs Béla egy kötetéből is. A tervező az eredeti, Lesznai Anna rajzolta borítót használta. Igaz, hogy az ékezet rossz helyre került az író nevében, de így is örülünk az alkotásnak.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Divat