Gildakoral Flora és a párizsi divathét

2014. március 07.
Gildakoral nem először számol be nekünk párizsi divatkalandjairól. Az olasz blogger ezúttal a párizsi divathét eseményeiről mesél, amiken maga is részt vett.

Sziasztok!

Épp most tértem vissza a csodás Párizsból, ahol a divat hatalma még az utcai öltözködésre is kivetül. Mindez azonban csak egy újabb bizonyíték arra, hogy bármit is lát ott az ember, az mindenképpen lenyűgöző.

A francia fővárosban divatbemutatón részt venni mindig különös kegy, különösen, ha még korlátozott is a férőhelyek száma, ennek ellenére megpróbálom elmesélni, mi mindent láttam.


Nina Ricci

A párizsi divathét számomra egy rendkívül nőies és elegáns márkával indult: Nina Riccivel. Ruháinak varázsa főként a színválasztásban rejlett (a legszebb rózsaszínt és burgundi vöröset láthattuk ezúttal tőle), mindez modern szabásvonalakkal és érzéki anyagokkal keverve. Nina Ricci jövő téli nőideálja pont úgy fest, mint a bemutató első soraiban sorakozó elegáns hölgyek: Jessica Alba, Olivia Palermo és Mira Duma.

Rick Owens

Nem sokkal utána éles kontraszt következett: Rick Owens, a zseniális divattervező ruhái egyszerűen tökéletesek a mindennapi nő számára, bármennyire is futurisztikusak és androgün hatást keltőek. Szigorú szabásvonalai ellenére sem vész el a nőiesség, legyen szó akár egy bőrnadrágról vagy sok egymásra boruló rétegről.

Issey Miyake ruhái szó szerint is a kifutóra varázsolják viselőjüket. A Redendo showja ugyanakkor igazán izgalmasra, már-már költőire sikerült. Stílusához hűen a fő témák a ritmikus erdő, mely absztrakt levélnyomatokon és egyenes vonalakon keresztül vezet az optikai mixekig.


Aperlai

Ám Párizs nem pusztán a divatbemutatók városa, hanem az előadásoké és vásároké is! Itt vannak például rögtön a kiegészítők: Alessandra Lanvin cipőinek csodálatos és szórakoztató tálalása vagy az Aperlai rendkívül széles és változatos palettája (melyről korábban már írtam). Csizmák és magassarkúk különféle sarokmagasságokkal. Mindeközben ne felejtsük ki a Sexy Urban márkát sem!

Ejtsünk még szót az Ashi libanoni divatház elegáns és egyedi, kézzel készült ruháiról is a Westin Hotelben, valamint a Gazelli Urania menő bemutatójáról a That-ben. A divatmániások által szerte a világon kedvelt borítéktáskák mintázatai között a hagyományos változatok mellett idén a csillagjegyek és a pillangók is hódítanak. Aki ilyen táska mellett dönt, az nem csak egy clutch-t választ, hanem egy stílust is.


Victor & Rolf

Victor & Rolf kollekciója utazás volt a stílus világában, ahol szürkéskék és korallszín vegyült a monokrómmal – mindez drágakő-berakásokkal kiegészülve. A ruhák szépsége azok váratlan színkombinációiban és sportos jellegében rejlik, valamint a könnyű, minőségi anyagválasztásban, mely kiemeli a fekete tisztaságát.


Comme de Garcons

A Comme de Garcons kollekciójának felvonultatását inkább művészetnek mondanám inkáb, mint divatbemutatónak. Kawakubo extrém kötött ruhái már-már álomszerűnek és valószerűtlennek hatottak.


Kenzo

Mint egy érzelmi hullámvasút, úgy zökkentett vissza a valóságba innen Kenzo jövő őszi-téli kollekciója, mely a David Lynch-féle együttműködésből született: szürreális nyomatok, egyenetlen szegélyek, szögletesség és optikai minták.


Celine

Számomra a Párizsi Divathetet a Celine zárta: sportos viseleteket láthattunk, ahol a monokróm földszínekkel keveredett. Pulóverek, lapossarkúk, túlméretezett kabátok, táskák szigorú, ámde csodás vonalak mentén szabva. Az egyik kedvencem volt – persze lehet, hogy csak azért, mert Kayne West is ott járt.

A hét emellett még a partikról, vacsorákról is szólt, nem beszélve az utcai öltözködési stílus megcsodálásáról – na meg a barátokró! Párizzsal véget ért egy egyedülálló időszak: a divatbemutatók hónapja!