Krémfehér nyári varázslat

2014. július 08.
Csak úgy, mint a legtöbb lány, a PandArte bloggere sem tud ellenállni a táskáknak, bármennyiről is legyen szó. Dóri nemrég a The Béta Version showroomjában járt, ahol személyesen is megcsodálhatta a magyar márka nyári kollekcióját, és már akkor eldöntötte, hogy ezt nektek is meg kell mutatnia!

Limitált darabszámú kollekcióval jelentkezik idén nyárra a The Béta Version. A kézzel készült bőr kiegészítőiről ismert márka tavaly ősszel megkezdett koncepcióját folytatja a sorozattal: céljuk egy folyamatosan bővülő, funkcionális, de ugyanakkor különleges alapdarabokból álló termékcsalád fejlesztése.

A WHITE kollekció darabjain a város ritmusa ötvöződik a magyar szőttesek geometrikus mintáival, amelyek már régóta jelen vannak a TheBétaVersion munkáiban. Rainer Zsófi tervezőre nagy hatással voltak Bert Danckaert és Daniel Büttner fotográfusok sorozatai: ezek a térérzettől megfosztott városi látképek, amelyeken a véletlenszerűen egymás mellé kerülő építészeti elemek, grafikus felületek és a színek összjátéka hoz létre érdekes ritmusokat, mintázatot.

A fotósorozatokkal való találkozás hatására Zsófi öntudatlanul Budapestet is figyelmesebben kezdte szemlélni. Ezernyi izgalmas részletet fedezett fel, amelyek mellett addig nap mint nap elhaladt, de csak ekkor tudatosult benne különlegességük. Az így felfedezett mintázatok – mint például a Vásárcsarnok és a Műegyetem épületeinek Zsolnay kerámiás tetői, vagy a Madách házak vörös tégláiból kirajzolódó minta – akaratlanul is tökéletesen illeszkednek a TheBétaVersion korábbi munkái által kijelölt irányba.

A kollekció igazi nyári alapdarabokból áll, amelyeken a krémfehér árnyalat dominál. A hétköznapokra szánt nagyobb táskák vastag marhabőrből készültek, míg az alkalmi borítéktáskák és kisebb kiegészítők (pénztárca, öv) azonos színű lakkbőrből.

PandArte

A galériáért nagyobb méretben kattints a képre!

Fotó: Károlyi György – Flashback Photo Studio