A valódi nőiesség jegyében selfie-znek a magyar divattervezők

2014. augusztus 01.
Hétköznapi hősöknek tervez Konsánszky Dóra, Tomcsányi Dóri, Tóth Bori, Szegedi Kata és Léber Barbara.

 

Magyarországon eddig példa nélküli módon fogtak össze a világszerte elismert hazai designerek: Konsánszky Dóra, Léber Barbara, Szegedi Kata, Tomcsányi Dóri és Tóth Bori magyar nőknek segítenek abban, hogy merjék önmagukat felvállalva megmutatni, mennyire színes egyéniségek. A neves divattervezők ezúttal családanyákra és a konfekciómérettől eltérő testalkatú hölgyekre szabták kreációikat, és kivételes módon bepillantást engedtek műhelymunkájukba is egy-egy selfie-vel.

Tőle szokatlan módon selfie-vel mutatta meg Konsánszky Dóra, éppen min dolgozik mostanában. A világszerte elismert divattervező hétköznapi hősökre, azaz kismamákra, édesanyákra és nem szokványos konfekciómérettel rendelkező hölgyekre szabták egyedi ruhakölteményeiket.

„A magazinok által sugallt hamis képek miatt egyre nehezebben fogadják el saját magukat az emberek. Pedig annyi minden lehet gyönyörű egy nőn! Az arc, a láb, a nyak, a hát vagy éppen a dekoltázs. Meg kell tanulni ezeket hangsúlyozni az öltözködésben. Ám mindemellett nagyon fontos, hogy legyenek sikerélményeink, s persze céljaink, amelyeket megvalósíthatunk” – árulta el Konsánszky Dóra, akit négy kolléganőjével együtt a Dove kért fel arra, hogy színes ruhákhoz kifejlesztett Invisible Dry dezodorának kampányához csatlakozva erősítsék a magyar nők önbizalmát, bátorítva őket arra, hogy kilépve szürke hétköznapjaikból, nőiességüket felszínre hozva mutassák meg színes énjüket. A neves kreátorok most örömmel engedtek bepillantást munkájukba, amellyel valódi nőknek segítenek, hiszen mindannyian a nőiség, nőiesség megélését hirdetik kollekcióikkal.

A minimalista vonalú, ám nőies és élénk árnyalatú ruháiról ismert Tomcsányi Dóri is a színes öltözködést hirdeti. „Magánemberként is szívesen hordok lila, piros vagy akár lazac színű holmikat, 2015-ös tavaszi-nyári kollekciómban pedig a pasztell árnyalatok kerülnek majd előtérbe” – mondta a Dori Tomcsanyi márka alapítója, aki büszkén pózolt a tükörben munka közben.

A világon egyedülálló módon öt neves kreátor bevonásával megvalósult kampány során áttervezett kreációkat egy fotózással egybekötött díjátadón vehetik át hamarosan a Dove által kisorsolt hölgyek.