New Craft 2014: a legjobbak

2014. augusztus 30.
Megnyílt Szentendrén a BKF Kézműves szakának legsikeresebb diplomamunkáiból egy szuper kiállítás

Braz Noémi munkája

A New Craft 2014 kiállítás a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kézműves BA szakán frissen végzett hallgatók legsikeresebb diplomamunkáit mutatja be. A négy specializáció – festett-nyomott textilművesség / kerámia / öltözék- és kiegészítő-tervező / szövő-textilművesség – hallgatói a hagyományos technikákat továbbgondolva a formai és elméleti inspirációkra, valamint kutatásaikra alapozva új anyagok, formák és rendszerek kialakításával újraértelmezték a kézművességet és azt kortárs hangon szólaltatják meg.

Delity Kitti munkája

Az anyagtársítások, a kézi és digitális technika ötvözése teret enged a játékosságnak, jelen, múlt és jövő szimbiózisának. Rétegek, kapcsolódási pontok és struktúrák váltakozó ritmusa emeli ki az anyagokat síkból a térbe, miközben az elem- és sorozatrendszerek megalapozzák a variálhatóságot, a moduláris rendszerek kialakítását. A szerkezetek és minták ritmusa erősíti fel a különböző anyagok egymásra hatását, a forma és a tartalom egysége kommunikációs csatornát alakít ki a tárgy és felhasználója között.

Szabó Rita munkája

A kiállításhoz kapcsolódóan augusztus 30-án, 21 órától Virtuális Gardrób vár. A virtuális gardrób egy olyan stílusválasztási lehetőség és játék, ahol bárki beöltözhet egy egyszerű „I”formájú ruhába, és a BKF textiles hallgatói által tervezett vetített mintákkal kiválasztatja a számára legszimpatikusabb megoldást. Lehetőség van különböző formájú és színű mintázatok egymásra vetítésére is, ahol a modell mozgása alatt megfigyelhető a minták torzulása a térben. Az izgalmas és látványos játék közben tapasztalatot szerezhetünk térről, színről, mozgásról, látványról és önmagunkról.

Simon Luca munkája

Kiállítók: Fekete Ildikó, Bráz Noémi, Gottlieb Réka, Zachar Viktória, Simon Luca, Szabó Rita, Mázsi Boglárka, Erdélyi Blanka, Daróczi Tímea, Zámori Zsófi, Szabó Dóra, Delity Kitti

A kiállítás helyszíne: Péter Pál Galéria, Szentendre, Péter Pál u. 1.

Megtekinthető: szeptember 7-ig

Fekete Ildikó munkája