Plus-size bloggerek, akik meghódították a világot

2014. december 23.
Nem csak a nagyméretű nőtársaiknak mutatták meg, hogy teljes és boldog életet élnek, hanem az egész világnak is. Következzen 5 nő, aki nem csak a divat iránti szenvedélyét, hanem plus-size méretét is bátran felvállalja.

Gabi Gregg – Gabi Fresh

Két évvel ezelőtt vált világhírűvé, mikor az Instagram-oldalára posztolt bikinis fotóját a világ legnagyobb magazinjai és tévéműsorai kezdték el elemezgetni, azóta pedig már plus-size ruhamárkát is alapított! A kérdésre, hogy miért tett közzé idomairól bikinis képet, így válaszolt: „Miért is ne tettem volna? Megmutattam a világnak, hogy bármilyen mérettel lehetünk szexisek és szabadok.”

Amanda Allison – Fashion, Love & Martinis

A több, mint 22 ezer követővel rendelkező Los Angeles-i lány eleinte nem volt megbékélve az alakjával, ám minél inkább belevetette magát a bloggerkedésbe, annál boldogabb emberré vált. Ma már elképzelni sem tudja magát vékony nőként, s minden erejével azon van, hogy megmutassa a hozzá hasonló alkatú nőknek, hogy nagyméretűként is lehet stílusos és divatos lenni.

Nicolette Mason

„A világ azt sugallja nekünk, hogy csak az vehet részt a divatiparban, aki vékony – ez pedig nem igaz!” – mondja felháborodva a 27 éves blogger, aki ezen felbuzdulva létrehozta a saját, minőségi ruhákat áruló márkáját, ahol az XS-es mérettől kezdve egészen a 4XL-ig válogathatunk magunknak– mindezt elérhető áron. Külön öröm nekünk, hogy Nicolette az amerikai Marie Claire csapatát is erősíti.

Tanesha Awasth – Girl With Curves

Először csak a mindennapi outfitjeiről kezdett el képeket megosztani, ám egyre nagyobb lett az „követői  igény” arra, hogy olvassanak tőle. A sikereken felbuzdulva búcsút mondott tanári pályájának, s azóta hivatásos plus-size blogger. Nem meglepő módon ő is betört a ruhabizniszbe: szeptemberben mutatták be első kollekcióját, csakis nagyméretű hölgyek számára.

+1 Gergely Judit – Plus Size Life

2010-ben indította útjára az első magyar „nagyméretű” blogot, ami rendkívüli sikernek örvend. Miért is? Judit nem kritizálja a formásabb idomokkal rendelkezőket, sőt: célja, hogy a divat mindenki számára elérhető legyen – testalkattól és centiktől függetlenül. Jelszava: „Imádom a divatot és ebben a méret nem tud megakadályozni!”