TASTECODE- A réz bája

2014. október 20. |

A TASTECODE bloggere minden hétfőn egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társítja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstolj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját "TASTECODE-od"!

Mostani anyagunkban a réz áll a középpontban. Imádom ezt az anyagot. Egyszerre modern, elegáns, hűvös, távolságtartó és bájos. Rózsaszínnel kombinálva nagyon csajos, de minimál terekben, vagy feketével kombinálva nagyon férfias is tud lenni. Ezt érzékelteti a POSITION-Collective Pran lámpacsaládja és belsőépítészete a CAFE NOMURI-ban, valamint The Mama Kin ékszerei.

Az ikonikus belsőépítészeten túl, a kávézóban található ételek és italok is magas minőségűek. A kávé újhullámos, a baristák szaktudása mellett a tökéletes kávéról pedig a La Marzocco kávégép is gondoskodik.  Az eszpresszó technológia egyik királynője ékes dísze a térnek, gyönyörű kézzel készített formavilága mellett tizedhőfok beállításra is képes, ami igazán professzionális szintre emeli.

A kávékat Acme & Co csészében szolgálják, ami tökéletesen passzol a benne lévő minőségi kávéhoz, a hely dizájnjához, valamint csodálatosan mutat az ékszerek gyűrűjében.

The Mama Kin márka tervezője eredetileg építőművészetet tanult, ami alapvetően meghatározza az ékszerek formavilágát. A karakteres felületekből és vonalakból építkező (sokszor aranyozott) darabok jellemzően rézből készülnek. A különböző geometriai formák érdekesen kombinálhatóak egymással. Ezek az ékszerek erős, letisztult karaktert adnak a hétköznapi viselethez, vagy elbűvölő kiegészítői lehetnek a kis fekete ruhához is.

Szeretem a napjaimat edzéssel kezdeni, ezért bár a reggeli menü is nagyon csalogató ( 7:30-10:00-ig croissant+kávé vagy müzlis joghurt és 2 dl dzsúz, 710 forintért). a házi sajttortának nem tudtam ellenállni. A CAFE NOMURI egy olyan hely, ahol az újhullámos kávézáson túl széles étel kínálatban is tudunk válogatni. Az alapanyagokat mind kistermelőktől vásárolják, a kenyeret Jacques Liszt – Misi a pék szállítja, és az egészet Tóth Attila különleges szezonális ízkombinációi teszik érdekessé. Sütőtök-rák saláta, quinoa saláta, thai csirke szendvics, házi kókusz mousse, frittata, tabbouleh és még sorolhatnám a kínálatot, amit akár egy étterem is megirigyelhetne.

Számomra mind a kávézó, mind az ékszerek friss, modern szemléletet sugallnak. A CAFE NOMURI nem a fotelben elnyújtózós hosszú beszélgetések helyszíne, inkább a dolgos hétköznapoké, vagy egy magazinlapozgatós, utcára merengős kikapcsolódásé. Ha nincs elég lendület az irodában, és van rá mód, akkor érdemes laptopostul ellátogatni a Sas utcába és egy hosszabb kávészünetet megejteni.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?