TASTECODE- A réz bája

2014. október 20.
A TASTECODE bloggere minden hétfőn egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társítja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstolj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját "TASTECODE-od"!

Mostani anyagunkban a réz áll a középpontban. Imádom ezt az anyagot. Egyszerre modern, elegáns, hűvös, távolságtartó és bájos. Rózsaszínnel kombinálva nagyon csajos, de minimál terekben, vagy feketével kombinálva nagyon férfias is tud lenni. Ezt érzékelteti a POSITION-Collective Pran lámpacsaládja és belsőépítészete a CAFE NOMURI-ban, valamint The Mama Kin ékszerei.

Az ikonikus belsőépítészeten túl, a kávézóban található ételek és italok is magas minőségűek. A kávé újhullámos, a baristák szaktudása mellett a tökéletes kávéról pedig a La Marzocco kávégép is gondoskodik.  Az eszpresszó technológia egyik királynője ékes dísze a térnek, gyönyörű kézzel készített formavilága mellett tizedhőfok beállításra is képes, ami igazán professzionális szintre emeli.

A kávékat Acme & Co csészében szolgálják, ami tökéletesen passzol a benne lévő minőségi kávéhoz, a hely dizájnjához, valamint csodálatosan mutat az ékszerek gyűrűjében.

The Mama Kin márka tervezője eredetileg építőművészetet tanult, ami alapvetően meghatározza az ékszerek formavilágát. A karakteres felületekből és vonalakból építkező (sokszor aranyozott) darabok jellemzően rézből készülnek. A különböző geometriai formák érdekesen kombinálhatóak egymással. Ezek az ékszerek erős, letisztult karaktert adnak a hétköznapi viselethez, vagy elbűvölő kiegészítői lehetnek a kis fekete ruhához is.

Szeretem a napjaimat edzéssel kezdeni, ezért bár a reggeli menü is nagyon csalogató ( 7:30-10:00-ig croissant+kávé vagy müzlis joghurt és 2 dl dzsúz, 710 forintért). a házi sajttortának nem tudtam ellenállni. A CAFE NOMURI egy olyan hely, ahol az újhullámos kávézáson túl széles étel kínálatban is tudunk válogatni. Az alapanyagokat mind kistermelőktől vásárolják, a kenyeret Jacques Liszt – Misi a pék szállítja, és az egészet Tóth Attila különleges szezonális ízkombinációi teszik érdekessé. Sütőtök-rák saláta, quinoa saláta, thai csirke szendvics, házi kókusz mousse, frittata, tabbouleh és még sorolhatnám a kínálatot, amit akár egy étterem is megirigyelhetne.

Számomra mind a kávézó, mind az ékszerek friss, modern szemléletet sugallnak. A CAFE NOMURI nem a fotelben elnyújtózós hosszú beszélgetések helyszíne, inkább a dolgos hétköznapoké, vagy egy magazinlapozgatós, utcára merengős kikapcsolódásé. Ha nincs elég lendület az irodában, és van rá mód, akkor érdemes laptopostul ellátogatni a Sas utcába és egy hosszabb kávészünetet megejteni.