Bemutatjuk a CAKÓ kifinomult világát

2017. április 06.
Cakó Kinga gyakran merít ihletet a képzőművészetből és bátran nyúl merész színkombinációkhoz és izgalmas mintákhoz, a végeredmény azonban mindig kifinomult és összehangolt, nőies és a hétköznapokon könnyen hordható

A szőke, mindig mosolygó Kinga többgenerációs művészcsaládban nőtt fel, így nem meglepő, hogy ő is hamisíthatatlanul kreatív pályán kötött ki. A firenzei Polimodában és a londoni Central Saint Martins-ben is csiszolgatta tehetségét, mielőtt elismert stylisként és tervezőként tevékenykedett volna itthon. 8 év tapasztalat után – amelyet hazai és nemzetközi márkáknál szerzett tervezőként – vágott bele saját családnevét viselő márkájába, amely 2013 óta egy izgalmas és állandó résztvevője a hazai divatéletnek.

Kinga gyakran merít ihletet a képzőművészetből és bátran nyúl merész színkombinációkhoz és izgalmas mintákhoz, a végeredmény azonban mindig kifinomult és összehangolt, nőies és a hétköznapokon könnyen hordható. Vérbeli és lelkes csapatjátékos: nem állnak tőle távol az izgalmas együttműködések, amelyek keretein belül ő is kitágítja a határait. Gyermekkorunk párosítós, memóriajátékát idézte meg Korolovszky Anna tervezőgrafikussal Memory kollekciójukban, de dolgozott már együtt Dobó Katával és az ékszertervező Kármán Orsival is egy izgalmas, grafikus kollekció erejéig.

A CAKÓ legújabb, 2017-es tavaszi-nyári kollekciójában a perzselő nap és a hűsítő víz színei jelennek meg – geometrikus, izgalmas szabású ruhadarabokon. Ráadásul nem mással, mint a fantasztikus ékszertervező Visy Dórival dolgozott együtt: Dóri gyönyörű, izgalmas és letisztult ékszerein köszön vissza a kollekció geometrikus formavilága. Kinga pedig 2016 őszétől minden szezonban már férfikollekcióval is előrukkol – hogy ők se maradjanak ki a jóból!

A Marie Claire 10. születésnapjára a CAKÓ is készült egy meglepetéssel!
Keresd az április 12-én megjelenő Marie Claire-t!