A fa és a gyanta gyönyörű párosítása

2017. június 20.
A PandArte bloggere ezen a héten fa és gyanta párosításából született, csodás gyűrűket mutat be nektek a L'arbre Designtól.

Két fél egy egész! Igaz ez a házasságnál, és sokszor az alkotói munkánál is. Barbara és Levente különleges gyűrűket készítenek fa és gyanta párosításával. Mindegyik darab meseszép és teljesen egyedi!

A L’arbre Design idén februárban alakult. A házaspár eredeti terve home dekor készítése volt, fából és műgyantából, az ékszer készítés úgymond ennek előfutára. Komlós Barbara a BME Ipari termék- és formatervező szakán tanulta a szakmát, férje, Gőgh Levente szintén a BME hallgatója volt. Mindketten régóta érdeklődnek a kézművesség iránt, Levente több éve modellezik, különböző szobrokat készít agyagból és más egyéb anyagokból, Barbara pedig a fa szerelmese már gyerekkora óta.

A l’arbre név az anyaghasználatra utalva a francia „fa” szóból ered. A gyűrűk alapját minden esetben egy különleges, egzotikus fa adja. A fára ezután ékszergyanta kerül, ami gondos megmunkálással (színezés, csiszolás, polírozás)adja meg a gyűrű végső formáját. Létezik a világon már ez a technika, de Európában csak ők készítenek ilyen gyűrűket, és gondosan figyelnek rá, hogy mások legyenek a már piacon lévő gyűrűktől.

„A gyűrűket 100%-ban Levi készíti. Először a fát kell kialakítani a megfelelő formára (például „erdős” gyűrűnél, először eltöri a fát, majd fogóval megtépkedi, hogy a megfelelő felületet kapja), ezután kerül rá a műgyanta, amit utána több lépésben formára csiszol, végül polírozza. Ez egy nagyon hosszadalmas és bonyolult folyamat, mondhatni férfimunka. Egy gyűrűn a kiindulástól a végső formáig körülbelül egy hetet dolgozik – meséli Barbi. – Én intézem eközben a marketinget, a fotózást, a Facebook és Instagram megjelenéseket, emellett segítek a tervezésben, ötletelek, rajzolok, ő pedig megvalósít.”

A nyári kollekció még csak tervekben létezik, de egészen ütős lesz, ígéri Barbi. Teljesen más formai kialakításban gondolkodnak, de ez legyen még meglepetés! A tavaszi kollekció darabjait a természet ihlette, úgy színeiben, mint belső világukban. Létezik a nőies, visszafogottabb, virágos verzió, amellyel céljuk volt gyantába zárni a tavasz frissességét, lendületét, emellett viszont megtalálhatóak a misztikusabb, extrémebb darabok, amikben a türkizkék tenger, a lenyugvó nap vöröses fénye és a sarki fény színei köszönnek vissza.

Személyesen jelenleg a Wamp-on és a DIP-en találkozhattok velük, de a gyűrűket a wonderLAB-ban és az új webshopjukban is megvásárolhatjátok.

PandArte