Könnyű reggeli vs. villámgyors vacsora – bok choy tojással

2017. június 15.
Könnyű reggeli vagy villámvacsora – a tűzhelyen és a sütőben készített tojással percek alatt fantasztikus ízeket varázsolhatunk az asztalra. Próbáljátok ki Füge Kata receptjét egy lazulós hétvégi reggelen.

Hétvégi reggeleken (vagy délelőttökön) jól esik elnyújtani a reggelit, és akár meleg fogásokat is az asztalra tenni. Ennek egyre népszerűbb intézményesülése a brunch, ami tulajdonképpen a reggelit és az ebédet köti össze. Ha netán mi tartunk ilyet a barátainknak, az alábbi zöldséges-tojásos fogás osztatlan sikerre számíthat, hiszen az illatos zöldség és a folyós tojássárgája mindenkit levesz a lábáról. Nem csak reggelire, de előételnek és vacsorának is jól beillik ez a villámgyorsan elkészíthető, könnyű fogás.

Bok choy tojással

Hozzávalók:

2 tojás
1 bok choy zöld része (helyettesíthető spenóttal, bébispenóttal vagy rukkolával is)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a bok choy-t felcsíkozzuk. Egy sütőben is használható, kisebb méretű serpenyőben az olívaolajon illatozásig melegítjük a fokhagymát. (Ha nincs ilyen serpenyőnk, akkor a műanyag bevonatra tekerjünk több réteg alufóliát, így már nyugodtan betehetjük majd a sütőbe.) Hozzáadjuk a zöldséget, és 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk. Két fészek-szerű mélyedést képezünk, és ezekbe egyesével beleütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd betesszük a sütőbe 10 percre. Friss, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk, amit a tojássárgájába mártogatunk.

Próbáljátok ki!