Használtan vettem!

2017. szeptember 14.
Sosem volt olyan érzésem a használt ruhákat illetően, hogy valakinek a levetett holmiját hordom, vagyis a második vagy harmadik vagyok. Ha arra gondolok, hogy egy vintage, retro darab hány romantikus randevú, hány átmulatott éjszaka szereplője lehetett, sokkal inkább büszkén viselem.

A Wikipédia szerint az 1920 és 1975 közötti öltözködési stílusok mindegyikét vintage-nek nevezhetjük. Nem összekeverendő azonban a retro stílussal, amely az 1975 és
’90-es évek közötti öltözködést jelenti.

Bocsánat, egy szóra! Itt megjegyezném, hogy a fogalmak pontosságát jó, ha nem keverjük össze, de a gyakorlatban mégis ajánlatos, hiszen nem az a célunk, hogy jelmezben szálljunk fel a villamosra, sokkal inkább az, hogy a vissza-visszaintegető divatmárkák inspirációjából merítve bátran vadásszunk olyan darabokra, amelyeket vegyíthetünk napjaink fazonjaival.
Most olyan szuper budapesti üzleteket ajánlok nektek, ahol saját kézzel válogatják a darabokat, és teszik elérhetővé nektek anélkül, hogy össze kellene verekednetek egy elszánt hölggyel, aki 1920 óta birtokában van a titoknak.

Ludovika Shop


LoveBug Vintage

Typo Showroom