Exkluzív Designer Showroom beszámoló a Londoni Divathétről

2017. október 13.
Habár a London Fashion Week kapcsán legtöbbször a bemutatókról és prezentációkról hallani, nem szabad megfeledkeznünk a rendezvény teljes ideje alatt elérhető izgalmasabbnál izgalmasabb programokról sem. Ezek közé tartoznak a beszélgetések, valamint kisebb koktélpartik is, valamint az egyik legfontosabb és egyúttal a divathét központban található “Designer Showrooms” szekció.

Ez lényegében egy óriási tér, amely alapvetően teljesen letisztult és egyszerű formában kerül a márkák, illetve tervezők kezei közé. Saját kis részükön pedig kiélhetik a kollekción túlmutató kreativitásukat a helyszínen épített installációk és dekorációs elemek révén, ahol maguk a kreációk is helyet kapnak természetesen.

Nem mellesleg a szervezés annyira professzionális és egy átgondolt logisztikai rendszeren alapul, amit nem csak itthon, de sok nemzetközi divathéten is megirigyelhetnének. Így például a kifutón látott kreációk azonnali szállítása a showroom részlegbe, ahol akár pár órán belül a kezeink között tarthatjuk a korábban karakteres modelleken látottakat.

A tervezők tekintetében meglehetősen széles a skála, hiszen a minimalista ruháktól és kiegészítőktől a legvadabb ruhakölteményekig mindent megtalálhatunk, a kiegészítőknek szentelt térről nem is beszélve. Különösen nagy örömmel tölt el minden alkalommal, hogy a modern kortárs ékszereknek legalább akkora figyelmet szentelnek, mint a ruháknak. Egy dolog pedig biztos és garantált, ez pedig a kapcsolatépítés lehetősége közvetlenül a brandekkel.


Fotók: Hennel Mariann