Magyar tervezők legjobbjai Londonban

2017. november 11.
A WAMP harminc hazai tervező márkájával várja a helyi divat- és design rajongókat London belvárosában, a reTHINK Hungary and the V4 egy napos dizájn-fesztiválon.

Tengely Nóra Jewellery

 

2006-os indulása óta a WAMP egyik fő missziója, hogy a hazai tehetséges tervezőket, divat- és designmárkákat a nemzetközi piacokon is megismertesse, népszerűsítse. Ebben a célkitűzésben fontos mérföldkő, hogy a design vásár november 18-án harminc hazai designerrel mutatkozik be a londoni Balassi Intézet által szervezett reTHINK Hungary and the V4 rendezvényen Londonban, a divat és a design egyik legjelentősebb városában.

DELACIER

 

Az eseményen a WAMP vásárokról már jól ismert tervezők mellett egészen új márkák is bemutatkoznak; divattervezők, ékszerészek, táskakészítők, bőrdíszművesek és formatervezők vesznek részt a rendezvényen. A tervezők kiválasztásánál fő szempont volt, hogy a márkák illeszkedjenek a reTHINK környezettudatosságot és újrahasznosítást hangsúlyozó tematikájához, innovatív szemléletmódot és magas minőséget képviseljenek, és készen álljanak arra, hogy a nemzetközi piacon is megméretessék magukat.

BORIBIANKA Jewels

 

A reTHINK Hungary az első magyar design fesztivál Londonban, a főszervező a Balassi Intézet – Londoni Magyar Kulturális Intézet egész napos programmal várja mind a kint élő magyar, mind a nemzetközi közönséget. A WAMP-on kívül két tehetséges hazai divattervező – Fanni Varga – byVarga és FANNY NAGY – divatbemutatóját is megnézhetik az érdeklődők, és egy izgalmas, kiriorigami technikán alapuló ékszerkészítő workshopon is részt vehetnek, melyet a Kinetech dizájnstúdió művészei, Bolygó Bálint és Beregszászi Előd tartanak.

Vikman Anna – womenswear

 

A visegrádi országok képviselői kerekasztal beszélgetés keretében vitatják meg a régió design- és kreatíviparának sajátosságait, és annak lehetőségeit a nyugat-európai piacon.  A programok mellett lesz borkóstoló és hazai konyha is, ahol a látogatók megismerkedhetnek a magyar borokkal és gasztronómiai különlegességekkel.

Anaptár by Anagraphic

 

A rendezvényen belül a WAMP központi helyet kap, a hazai tervezők a legfrissebb kollekcióikkal, egyedi kisszériás termékeikkel várják a látogatókat.