Kedvenc helyünk a héten: Hababa Design Store and Gallery

2018. február 14.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Aki sűrűn megfordul a Deák tér és Váci utca környékén, biztosan elsétált már a Hababa Store előtt. A Fehér Hajó utcában az építkezés miatt felállított sötét árkád alatt vidám, és nagyon is stílusos kirakat mágnesként vonzza a figyelmet, ahová végre nekünk is volt alkalmunk benézni. A designer store-t Vetlényi Lili és Lantos Gábor álmodta meg, elindítva az első közös vállalkozásukat.

Liliék nem akartak megfelelni semmilyen elvárásnak, olyan teret szerettek volna létrehozni, ahol a legismertebb magyar márkáktól kezdve a feltörekvő, friss diplomás tervezők kollekcióin át a válogatott vintage ruhákig minden van, és ez a fajta sokszínűség elképesztően jól áll a Hababának.

A falakon Lili édesapjának festményei, Lili tollrajzai és néhány kortárs művész alkotásai lógnak, a polcokon átlátszó, színes lencséjű napszemüvegek, a vitrinben pedig a minimalista Mei Kawa ékszerektől kezdve a csillámporos gyűrűkig színes a paletta. A hazai designerek mellett pedig találunk lengyel, spanyol és brit kreációkat is, és alig tudok olyan kiegészítőtípust mondani, amit kihagytak volna a repertoárból. Míg az alsó szinten olyan brandek sorakoznak, mint Je suis belle, Romani Design, Alma Vetlényi (Lili és Alma egyébként testvérek) vagy Cukovy, az emeleten a vintage cuccoké a főszerep. A világos vintage részlegen egyébként kreatív workshopokat is tartanak, érdemes résen lenni.

8 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

A legszimpatikusabb a Hababa filozófiájában mégis az a fajta szemlélet, ami alapján kialakították a szűrőrendszerüket, ezáltal lehetőséget adva azoknak a szárnyaikat éppen csak bontogató tehetséges tervezőknek, akiknek például még nincs akkora tőkéjük, hogy saját showroomot nyissanak. A Hababának egyébként nem volt célja showroomnak mutatkozni, a showroomokra jellemző  személyes és barátságos hangulat azonban mégis benne van a levegőben. Lencsi, Lili és Gábor kislánya pedig állandó tagja a csapatnak, ha jókor érkezünk, talán még vele is összefuthatunk, és mosolyával biztosan feldobja a napunkat.

A Hababa megálmodói, Lili és Gábor kislányukkal, Lencsivel

Mikor: hétköznapokon 11:00-től 21:00 óráig, szombaton 11:00-től 20:00 óráig, vasárnap pedig egészen 19:00 óráig nyitva vannak.

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik szívesen költenek minőségi, tervezői darabokra és szívesen kombinálják ezeket vintage cuccokkal.

Árfekvés: na ilyenkor mondják azt, hogy a stílus nem pénztárca kérdése. A vintage részlegen már 600 Ft-tól találunk menő felsőket, a designer darabok között pedig van, ami a fast fashion új kollekciós ruhák áraival vetekszik.

Marie Claire plusz: a Hababa saját online magazinja, ahol tippekkel, divathírekkel és aktualitásokkal látnak el minket angol nyelven.