Alma Vetlényi új kollekciója

2017. május 31.
Vetlényi Alma új kollekciója a környezettudatosságot szem előtt tartva született meg.

Vetlényi Alma, a márka tervezője, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója,textiltervező szakon. Specializációja a ruha –és textilminta tervezés. 2016-ban elnyerte a Gombold Újra! nemzetközi divattervezői pályázaton a Legjobb Magyar Tervezőnek járó díjat, valamint a Marie Claire Magyarország szervezésében Az év fiatal divattervezője címet.A márka a mindennapi élet problémáira, valamint azon szellemi értékekre kíván reflektálni, melyek fenntartható kulturális értékeket hordoznak a társadalomkülönböző rétegeiből. Cél feltérképezni a jelent, a jövő érekében.

A kollekció

Az ECOllection 2017 SS/FW négy kulcsszava a hulladék- gazdálkodás, az újrahasznosítás, a környezetvédelem és
a fenntarthatóság; így a ruhadarabok a környezettudatosság ezen négy területéből inspirálódva születettek meg. A környezettudatos életmód, fő szegmensei beépültek a tervezési struktúrába; a hulladékgazdálkodás legjobb módja, ha nem termelünk hulladékot, ezért a kollekció olyan szabászati eljárással készült, melynek során nem keletkezett szabászati hulladék, tehát nem maradt fölösleg.
A környezetvédelmi szempontoknak teljes mértékben megfelelnek a ruhadarabok, így kizárólag természetes alapanyagokból, lenből és pamut keverékből készültek. A táskák alapanyaga újrahasznosított kávézsák és kender kötél.

Budapesten először az új, Hababa Designer Store-ban kapható június 1-től.

Fotó: Albert Alianna Photo
Smink: Papp Szandra
Modell: Szarka Kamilla
Stúdióért köszönet: MOME

Kapcsolat: Facebook/AlmaVetlényi