Ha a divat nyelvén beszélget Kelet és Nyugat

2018. március 09.

Dana Al Khalifa (@theoverdressed), Bahrein

Posztjaikban leginkább arról mesélnek, hogyan lehetünk divatosak és stílusosak, de ha figyelmesen nézegetjük Farah, Dana, Anum vagy Melanie népszerű és elegáns blogját, ennél többet is megtudhatunk egy számunkra kevésbé ismert világról. A Marie Claire áprilisi számában négy közel-keleti vagy a térségből származó, divattal foglalkozó fiatal nővel készítettünk interjút.

Farah Emara (@farahemara), Egyiptom

Az egyiptomi Farah Emarát (@farahemara) több mint 100 ezren követik, nekünk az tetszett a legjobban, ahogy újraértelmezi a turbán – egy alapvetően maszkulin viselet – adta lehetőségeket. Dana Al Khalifa (@theoverdressed) bahreini, mesés ruhákról és derűs életről szeret írni. Katarban Anum Bashir a legmenőbb divatblogger, évekig dolgozott a művészetek közelében, a Qatar Museums-nak. Főoldali nyitóképünkön, amelyre az imént kattintottál, épp ő, Anum Bashir, a Desert Mannequin oldal (@desertmannequin) alapítója látható.

Melanie Elturk saját tervezésű darabja, Haute Hijab, Luxury Collection

A Dubajban élő Melanie Elturk némiképp kilóg a lányok közül: az Egyesült Államokban született és nőtt fel, édesanyja fülöp-szigeteki, apja libanoni. Az ő kedvence a hidzsáb, a gyönyörű anyagokból készült kendőkről, fátylakról azt tartja, hogy a vallásra, származásra való tekintet nélkül lehet eleme egy nő öltözékének. Évekkel ezelőtt saját márkás darabokat dobott piacra, a Haute Hijab mára meglehetősen népszerű lett Amerikában.

Egy másik lenyűgöző hidzsáb a Haute Hijab, Luxury Collectionből

A Haute Hijab új, kézműves kollekciója, a Luxury Collection selyemből, tüllből és csipkéből készült, a két fenti képen két kreáció látható belőle. Melanie azt mesélte, hogy bár 13 éves kora óta visel – ahogy fogalmaz, számára oltalmazó – hidzsábot, a ruhadarabban rejlő szépséget csak később fedezte fel és kezdte értékelni. A blogger-tervező elárulta, hogy hidzsábból is sokféle létezik, különböző stílusúak, más-más alkalmakra valók, még sportoláshoz, sőt úszáshoz is meg lehet találni a megfelelőt.