Lehozza az eget a földre a COS különleges installációja

2018. április 19.
A COS bemutatja az Open Sky című, monumentális installációt, amelyet az amerikai Phillip K. Smith III. tervezett kimondottan a 16. századi Palazzo Imbardo udvarára.

A londoni, minimalista márka, a COS már a kezdetektől elkötelezte magát a kortárs művészet, design és építészet támogatása mellett – most pedig egy monumentális alkotással készült a milánói Salone del Mobile kiállításra!

Ahogy belépünk a reneszánsz Palazzo Imbardo körfolyosós, oszlopokkal körülvett udvarára, egy hatalmas, félköríves tükrös szerkezettel találjuk szemben magunkat, amely egybeolvasztja a környezetünket – az eget a történelmi építészettel.

Ebben az évben Phillip K. Smith III.-el, egy amerikai kortárs művésszel működött együtt a márka, hogy egy olyan alkotást hozzanak létre, amely a fizikai valóságunkkal játszik, amely segít lelassulni, és átadni magunkat a minket körülvevő épített és természetes közeg szemlélésének.

 

Maga a művész, aki híres a fényközpontú, meditatív munkáiról, így mesélt az új installációról: „Szerettem volna lehozni az eget a földre, hogy fizikailag is elérhetővé, jelenvalóvá tegyem. A Palazzo udvara felett az égboltból csak egy négyzetet látunk, az égnek ezt a kis részletét hoztam le a földre egy félköríves formaként, amely pontosan a látogató előtt nyílik ki. Az ötlet az volt, hogy egybefüggően megmutassuk és összeolvasszuk a körülöttünk lévő, történelmi építészeti környezetet és az eget Milánó felett, létrehozva egy egyedülálló élményt.”

Az installáció a zajos utcáktól távol eső kertben is folytatódik, ahol kisebb elemek tükrözik az eget, és a zöld növényzetet, ezáltal egy törékeny, szinte természetfeletti élményt nyújtva az oda látogatók számára.

Az installációról kisfilm is készült, amelyben Ti is jobban szemügyre vehetitek az alkotást, ha pedig Milánóban jártok a héten, akkor mindenképpen látogassátok meg élőben is a kiállítást, amely április 22-éig nyitva várja a design világának szerelmeseit!