Táncoló gyémántok és ékszertelefon magyar tervezőpárostól

2018. május 11. |

Ezúttal lélegzetelállító ékszer-különlegességeket mutatunk a hazai Splendor márkától. Az alkotópáros, Orsi és Dani nemcsak hagyományos készít, hanem olyan meglepő kreációkat is, mint az ékszertelefon, pendrive, szandál vagy táska. Az organikus alakzatok maximálisan kihasználják a teret, az ékszerek szinte „életre kelnek” a szemünk előtt.

Megkértem Danit meséljen nekünk azokról az alkotásokról, amelyekre a legbüszkébbek eddigi pályafutásuk során.

1. „Táncoló gyémántok” ékszercsalád

D.: „Ami elsőként eszembe jut, az a „Balettos Ékszercsalád” és a hozzá kapcsolódó előadás, amit a Szegedi Kortárs Balettel együtt hoztunk létre. A produkció koreográfiáját az ékszereink formavilága és hangulatai ihlették. A tánc öt felvonásban a négy őselem, (a föld, a tűz, a víz és a levegő) által formálódó gyémántról mesél. Ennek megfelelően 4+1 ékszercsalád készült, melyek minden tagjába absztrakt módon álmodtuk bele a balett táncmozdulatait. Mindegyik kollekciót más-más kövek és fémek alkotják, stílusuk, hangulatuk eltérő. Az ötödik garnitúra a „Gyémánt”, ami magas karátszámú fehéraranyból készült, központi és kísérő gyémántok sorával díszítve. Az előadás alatt, a táncosok mögötti kivetítőn forogtak az ékszerek, felismerhetetlen részleteket mutatva. Aztán az adott pillanatban, amikor felvették az ékszerben látható pózt, formát, akkor a háttérben is megmutatkozott a kreáció, illetve a benne felismerhető táncmozdulat.”

2. „Dancer” hajtű

D.: „Másodiknak adja magát az 55. díjunkat elnyerő hajtű, mely a „Balett Levegő” garnitúra egyik tagja. Elsők lettünk vele a Dubaji Design Awards-on. Ébenfából van a fésű része, és egy speciális platinafém ötvözetű fehér aranyból az ékszer része. Több mint száz darab gyémánt rajzolja az íveit, illetve egy szabad formájú, egyedi csiszolású akvamarin díszíti a hajtűt. A „Balett Levegő” garnitúra minden tagját ezek a csodás drágakövek ékesítik. A bross, medál, fülbevaló és két darab eltérő gyűrű mellett, a hajtű is egy balettmozdulatot ábrázol. A garnitúrát Dubajban egy modell viselte a díjátadó gálán, és azóta több esküvőre kibérelték már az ékszert. Készült egy videó is a hajtűről, ami bemutatja hogyan terveztük és készítettük el: az inspirációtól kezdve, a skicceken és a 3D terveken át, egészen a végeredmény megszületéséig.”  / A videót ide kattintva tudod megnézni! /

3. „Frutto di Mare” ékszertelefon

D.: „Az ékszertelefonra is büszkék vagyunk, ami azért különleges, mert soha nem találkoztunk még ekkora kihívással. Négy hónapig készült, hárman éjjel-nappal dolgoztunk rajta. Minden hétvégén és éjszakákon át. Az eredeti mobiltelefont teljesen darabjaira szedtük, csak az elektronikát tartottuk meg. Egy Görögországból beszerzett kagyló jelentette a ház alapját, melyet 18 karátos sárga és fehér aranyból hoztunk létre, és gyémántok százával, illetve tahiti gyöngyökkel díszítettünk. A billentyűzetet kézzel csiszolt és vésett azbeszt-tűs hegyikristályból készítettük. A telefon teljesen működőképes: cserélhető az akkumulátor, a SIM kártya, és működik minden funkciója. Még a rezgő jelzések is! A kreáció számos díjat nyert el világszerte. Többek között az USA-ban rendezett Jewellery Arts Awards nemzetközi ékszertervezői versenyen az abszolút első díjat kapta meg.”

 4. Ékszerszandálok

D.: „Vágó Réka cipőtervezővel készítettünk először ékszercipőket a Tahiti Gyöngy Trófea versenyre, ahol a „Cinderella” névre hallgató szandál meg is szerezte az első helyet. A kreáció egy korábbi díjnyertes nyakékünk designjához igazodott. Az aszimmetrikus ékszercipőt fehér aranyból készítettük, és tahiti gyöngyökkel díszítettük. A felkúszó alkatrészek körbe fogták a lábfejet. Ezt követően több ékszerszandált is kiviteleztünk megrendelésre. Például Herceg Esterhazy Antal feleségének, Svetlanának, vagy Horváth Éva szépségkirálynőnek, aki az operabálon viselte azt. Ezek a lábbelik teljesen egyedi darabok. A megrendelő izomzatára és csontozatára alakítottuk a gyémántokkal, gyöngyökkel díszített arany alkatrészeket, melyek a cipők elválaszthatatlan részeként vannak a topánkákba építve. Tartósak és kényelmesek, hiszen követik viselőjük adottságait és formáit.”

5. „Garden” koktélgyűrű

D.: „Ötödikként a „Garden” gyűrűről mesélnék, amely egy koktélgyűrű, azaz a ma divatos nagy köves, jelentős ékszerek világát képviseli. Az alkotás 18 karátos sárga aranyból készült, egy egyedi, checkerboard csiszolású brazil praziolittal. A kristályt tartó, fák ágaira hasonlító rendszer: a kert, amelyben számos apró drágakő „terem”. Briliáns csiszolású gyémántok, marquise csiszolású tsavoritok, olivinek és peridotok. A köveknek köszönhetően a zöld többféle árnyalata is felfedezhető az ékszerben. Az enyhén csavart, naturális forma a természetre utal. Ez a gyűrű hozta meg a Splendor márka 56. díját tavaly az USA-ban, ahol első helyen végeztünk az ékszertervezők nemzetközi versenyén. A kreáció csupán egyike annak az öt koktélgyűrűnek, melyeket az utóbbi időben terveztünk és alkottunk. Ezek a darabok többek között akvamarin, ametiszt, citrin, színátmenetes kvarc és gyöngy felhasználásával készültek.”

Jewellery Page Blog

Szólj hozzá te is!

Még több Divat

Valósághű vásárlás otthonról egy magyar app segítségével alma vetlényi

Valósághű vásárlás otthonról egy magyar app segítségével