Vadiúj kollekciók a Jewelry by Ilyés Juli márkától

2018. március 30.
A tavasz főként a megújulásról szól. Ha te is szeretsz ilyenkor új ékszereket beszerezni, mindenképpen vess egy pillantást Ilyés Juli legfrissebb kollekcióira. A tehetséges magyar designer jellegzetes kreációkat készít, amik egyszerre modernek, letisztultak és elegánsak. Ilyés Juli a 2018 tavaszi-nyári szezonban két kollekcióval is jelentkezik, melyek a LUNA és a SOLARYS nevet kapták. Az ékszerek hamarosan elérhetőek lesznek a márka most startoló webshopján, de addig is nézzük meg őket közelebbről!

Ilyés Juli designer grafikusként végzett, de már egyetemi évei alatt kísérletezni kezdett az ékszerkészítéssel, amelyhez különböző anyagokat használt fel. Később illusztrátorként lett ismert, majd 2015-től tudatosan építeni kezdte ékszermárkáját. Az alkotó első kreációi osztatlan sikert arattak. A vásárlók pozitív visszajelzései pedig arra inspirálták, hogy ékszertervezőként és ötvösként folytassa tovább pályafutását.

Ilyés Juli kezei alatt javarészt minimalista ékszerek születnek, amelyekre az egyszerű és letisztult formavilág jellemző. Hangulatuk alapján két csoportba sorolhatóak ezek a darabok: egy részük színes, míg a másik monokróm jellegű. A designer főként alumíniummal és aranyozott vagy ezüstözött sárgarézzel dolgozik. Gyakran alkalmazza a forrasztás technikáját az alkotás során. Ilyés Juli tervei között szerepel a jövőben a plexi, a bőr és más anyagok kísérleti felhasználása is. Hosszútávú célja pedig, minél professzionálisabb módon, a lehető tökéletesebb ékszereket készíteni.

Ismerjétek meg a Jewelry by Ilyés Juli márka két vadiúj kollekcióját, melyeket a LUNA és a SOLARYS nevet kapták!

LUNA kollekció

A LUNA ékszerkollekció, amely a monokróm irányt képviseli, ezüstözött és aranyozott változatban lesz elérhető. A fülbevalóból, nyakláncból és gyűrűből álló garnitúra egyszerű formái teljes egységet alkotnak. Az ékszerek kényelmesek és mutatósak: egyszínű és letisztult szabásvonalú ruhákkal érvényesülnek leginkább. A lefordított háromszög egyszerre vallásos, tudományos és spirituális motívum, amely sokféle értelmezést rejt magában. A nőiség és a hold szimbóluma, de jelképezi a test, a lélek és az elme egyensúlyát is. Ilyés Juli számára a harmónia megteremtése minden ékszernél fontos, de ennél a kollekciónál kimondottan előtérbe került.

© Jewelry by Ilyés Juli – LUNA kollekció

© Jewelry by Ilyés Juli – LUNA kollekció

© Jewelry by Ilyés Juli – LUNA kollekció

 

 

SOLARYS kollekció

A SOLARYS kollekció megszületésének hátterében egy vonalkák alkotta grafika áll, amit Ilyés Juli továbbgondolva fogalmazott újra kreációin. A vonalak ritmusa váltakozó, minden ékszeren más és más a mintázat, nincs két egyforma darab. Ennek ellenére az alkotások struktúrája a forma megtartásával ugyanaz marad. Kétféle változatot lehet majd rendelni ebből a kollekcióból: ezüstözött vagy ezüstözött-patinázott verziót. Utóbbi kreációk abban különböznek az ezüstözött daraboktól, hogy a vonalas minta – a patina fekete színének köszönhetően – sokkal hangsúlyosabb rajtuk. Ez a kollekció szintén háromféle ékszerből áll: fülbevalókból, karkötőkből és gyűrűkből.

© Jewelry by Ilyés Juli – SOLARYS kollekció

© Jewelry by Ilyés Juli – SOLARYS kollekció

© Jewelry by Ilyés Juli – SOLARYS kollekció

Ilyés Juli korábbi kollekciói elérhetőek a MyDayCollections, a Klauzál 1 és a No Border budapesti üzletekben, illetve Szentendrén, a Rakumanifestations kerámia kiállítóműhelyében. Személyesen is találkozhattok a tervezővel a WAMP design vásárokon, amelyeken rendszeresen felvonultatja munkáit. A márka webshopjának hamarosan történő elindulásáról, Ilyés Juli hivatalos Facebook-oldalán értesülhettek.

Jewellery Page

Még többi cikket az ékszerekről ITT találsz!