A sok kritika miatt változtatja méretezését a H&M

2018. június 07.
A márka brit részlege megígérte, hogy újragondolják a női ruhák méretezését, a vásárlók ugyanis már régóta panaszkodnak rá, hogy túlságosan picik a méretek.
Fotó: Profimédia – Red Dot

Ami a jelenlegi méretezés szerint 12-es volt, mostantól 10-es lehet – jelentette be nemrégiben a H&M brit szóvívője. A márka most ígéreteik szerint teljesen újrakalibrálja méretezését az Egyesült Királyságban, miután rengeteg panasz érkezett a brit méretezés szerint túlságosan picire szabott ruhákra.

Az elmúlt időszakban több nő is volt, aki nyílt levélben fejezte ki, mennyire rosszat tesz önbizalmuknak, hogy a címkén elvileg az ő méretükre készült holmik mégsem jönnek fel rájuk a próbafülkében. „Mindig is 12-14-es méretem volt és ezzel teljesen meg is voltam elégedve. De amikor felpróbáltam a farmereteket ideges és frusztrált lettem. Az a nadrág nyilvánvalóan nem 14-es méretre készült. Hogy lehet ez?” – írta Facebookon egy Rebecca Parker nevű vásárló.

A probléma gyökere, hogy a többi európai ország méretezését a H&M nem igazán igazította a brit márkák sztenderdjeihez, így míg az európai 38-as a H&M-ben 12-es, addig a legtöbb brit üzletben csak 10-es.

TheGuaridan